Julkaistu: 9. heinäkuuta 2022

Finnair Visa Credit

Finnair Visa Credit on Aktia-pankin myöntämä Finnairin asiakkaille suunnattu luottokortti. Kortinhakijan ei tarvitse olla Aktia-pankin asiakas, mutta kortin etuja hyödyntääkseen hakijan tulee liittyä Finnair Plus -ohjelmaan. Kortin pääasiallinen kohderyhmä on siten Finnairin asiakkaat.

Kortti on tavanomainen luottokortti, jolla tehdyt ostokset laskutetaan kerran kuussa, mutta halutessaan ostoksille saa myös korollista luottoa. Korotonta maksuaikaa on noin 30 päivää, ja lasku kannattaakin maksaa viimeistään eräpäivänä. Vaikka luoton korkotaso on kohtuullinen, luoton jatkuva käyttö ei ole järkevää. Luottoa käyttämällä tulee maksaneeksi kaikesta enemmän ilman erityistä lisähyötyä.

Muut Finnair-luottokortit

Finnair Visa Credit ei ole ainoa Finnairin tuotemerkkiä hyödyntävä luottokortti. Muun muassa Danske Bank markkinoi Finnair Plus Visa -korttia ja Nordea Finfnair Plus Mastercardia. Idea kaikissa korteissa on sama: ostoksista ansaitsee Finnair Plus -pisteitä, mutta muuten kortit ovat hyvin tavanomaiset. Finnair Visa Credit erottuu edukseen suuremmalla Finnair Plus -pistekertymällä.

Finnair Visa Credit -kortin edut

Vaikka Finnair Visa Credit on kuukausimaksullinen kortti, sen edut ovat suppeat. Jopa ilmaiset luottokortit, kuten Bank Norwegianin Visa tarjoavat parempia etuja. Finnair Visa Credit -kortin hinta on 6 euroa kuukaudessa.

Finnair Plus -pisteet

Kaikista Finnair Visa Credit -kortilla tehdyistä ostoksista ansaitsee 2,5 pistettä euroa kohden. Pisteitä voi ansaita jopa 3 pistettä / euro, jos on vähintään Finnair Plus -ohjelman Silver-tasolla. Pisteiden ansaitseminen on nopeampaa kuin kilpailevilla Finnair-luottokorteilla.

Tuhannen euron kuukausittaisilla ostoksilla pisteitä voi ansaita 3000 kappaletta. Finnairin oman arvostuksen mukaan 1000 pisteen arvo on noin 9,50 euroa. Tämä kattaa kortin kuukausimaksun, mutta pisteet ovat sidottu niihin palveluihin, joita Finnair välittää. Näin ollen tavanomainen rahaa palauttava Cashback-kortti voi olla parempi vaihtoehto.

Kokenut Finnair Plus -pisteiden käyttäjä saattaa kuitenkin saada pisteistä huomattavasti enemmän irti käyttämällä ne optimaalisesti esimerkiksi matkustusluokan korotuksiin. Finnair Visa Credit sopiikin erityisesti heille, joille Finnair Plus -ohjelma on jo ennestään tuttu ja jotka tosissaan keräävät pisteitä.

Liittymisetu

Kortin vuonna 2022 hankkivat saavat liittymisetuja. Finnair Plus Basic -tasolla olevat nousevat vuodeksi Silver-tasolle, joka tuo lisäetuja Finnairin bonusohjelmassa. Silver-tasolla jo aiemmin olevat saavat kaksi ilmaista vierailua Finnairin loungeihin lentoasemalla. Gold-, Platinum- ja Platinum Lumo - tasoilla olevat saavat kaksi matkustusluokan korotusta Euroopan reiteille.

Ehtona liittymisetujen saamiselle korttia on käytettävä vähintään 500 euron edestä kuukaudessa kolmen ensimmäisen täyden kuukauden ajan. Kokemuksemme mukaan myös ensimmäinen vajaa kuukausi kelpuutetaan yhdeksi kuukaudeksi, kunhan 500 euron käyttöraja ylittyy.

Maksullinen luottokortti

Finnair Visa Credit maksaa 6 euroa kuukaudessa eli 72 euroa vuodessa. Lisäksi päälle tulevat mahdolliset korkokulut, jos korttia käyttää huolettomasti.

Vaikka Finnair Visa Credit tuottaa pieniä etuja, 72 euron vuosikulu on korkeahko maksukortista, joka ei sisällä edes matkavakuutusta tai muita merkittäviä lisäetuja. Lisäksi valuuttamuunnoskulu (2,75%) on kohtuuttoman korkea, sillä on kortteja, joilla valuuttamuunnokset ovat lähes kuluttomia. Finnair Visa Creditin kuluilla tavallisen matkaajan on vaikea perustella kortin hankintaa itselleen. Myös automaattinostot maksavat paljon.

Kortin luottokorko on kohtuullinen, mutta kehotamme kaikkia välttämään luotollisten palveluiden käyttöä.

Finnair Visa -kortin tilausprosessi

Finnair Visa Credit -korttia haetaan Aktia-pankin sivuston kautta. Tavanomaiseen tapaan hakijan tulee antaa itsestään henkilötietoja, tietoja tuloistaan ja varallisuudestaan ja tunnistautua. Näiden tietojen perusteella pankki joko myöntää kortin ja hylkää hakemuksen. Luottohistorian on syytä olla puhdas, sillä luottomerkinnät estävät yleensä minkä tahansa luottokortin saannin.

Kokemuksia Finnair Visa Credit -kortista

Finnair Visa Credit -kortin hakuprosessi Aktia-pankin sivujen kautta on yksinkertaista. Hakijan tulee täyttää yhden sivun kaavake, mihin aikaa kuluu alle 5 minuuttia. Hakemuksessa kysellään tuttuun tyyliin asioita elämäntilanteesta, tuloista ja omaisuudesta. Korttia anovan tulee lisäksi hakuprosessin aikana valtuuttaa Asiakastieto tarkastamaan palkkatiedot omalta tililtä. Valtuutus tapahtuu oman pankin tunnuksilla. Liitteitä, kuten palkkalaskelmia, ei tarvitse toimittaa. Hakemus allekirjoitetaan myös pankkitunnuksilla.

Kuvakaappaus hakemuksen hyväksymisestä
Päätös hakemuksen hyväksymisestä tulee välittömästi tai muutamassa pankkipäivässä.

Saimme kortin ja sen PIN-koodin nopeasti hyväksytyn päätöksen jälkeen. Nämä tulivat luonnollisesti eri kirjeissä turvallisuuden maksimoimiseksi. Kortin aktivoimista varten puhelimeen tuli asentaa Finnair Visa -sovellus, jolla myös voi myöhemmin seurata kortin tapahtumia. Sovellusta käytetään myös kortilla tehtävien ostojen vahvistamiseen.

Käytettyämme korttia kolmena eri kalenterikuukautena yli 500 euron edestä, Finnair korotti meidät Silver-tasolle lupauksensa mukaisesti. Korotus tapahtui 12 päivää viimeisen laskun maksun jälkeen. Ansaitut Finnair Plus -pisteet ovat myös siirretty kuukausittain Finnair Plus -tilillemme noin 12 päivän viiveellä.

Arvosanamme Finnair Credit Visa -kortista

Arvioimme Finnair Visa Credit -kortin vain 3 tähden kortiksi. Vaikka kortissa ei ole mitään huonoa, sen ominaisuudet ovat suppeat. Kortin ainoa merkittävä etu on Finnair Plus -pisteiden kerääminen.

Loppusanat

Finnair Visa Credit -kortti luo odotuksia raikkaalla tavalla uudistetusta Finnair Plus -ohjelman luottokortista. Valitettavasti tuote on pettymys, sillä se on ominaisuuksiltaan selvästi suppeampi kuin monet kuluttomat kortit. Tavanomainen matkailija ei saa vastinetta kortin kuukausimaksulle.

Aktiivinen Finnair Plus -pisteiden kerääjä voi kuitenkin hyötyä kortista sen kuukausimaksua enemmän. Kortti on oiva tapa nopeuttaa pistekertymää, jolloin yhä useammat Finnair Plus -palkinnot ovat käden ulottuvilla. Parhaimman hyödyn saaminen edellyttää Finnair Plus -ohjelman hyvää tuntemusta.

Hyvän avajaistarjouksen vuoksi kortin hakeminen vähäisistä eduista huolimatta voi olla perusteltua, sillä kortin voi irtisanoa koska vain. Kortin hakeminen on kätevä tapa korottaa itsensä vuodeksi Silver-tasolle. Kortin hakeminen netissä on helppoa, mutta sen lähettäminen kotiin saattaa kestää hetken.