Julkaistu: 4. kesäkuuta 2024

Finnair Visa Credit

Finnair Visa Credit on Aktia-pankin myöntämä Finnairin asiakkaille suunnattu luottokortti. Kortinhakijan ei tarvitse olla Aktia-pankin asiakas, mutta kortin hakijan tulee liittyä Finnair Plus -etuohjelmaan. Kortin pääasiallinen kohderyhmä on Finnairilla useasti lentävät.

Finnair Visa Credit on tavanomainen luottokortti, jolla tehdyt ostokset laskutetaan kerran kuussa, mutta halutessaan ostoksille saa myös korollista luottoa. Korotonta maksuaikaa on noin 30 päivää. Lasku on hyvä maksaa viimeistään eräpäivänä lisäkulujen välttämiseksi. Käyttämällä luottoa maksaa keskimäärin enemmän jokaisesta maksutapahtumasta.

Hinta

Finnair Visa Credit -kortti maksaa 6 euroa kuukaudessa ja rinnakkaiskortti sille 2,50 euroa.

Finnair Visa Credit -kortin edut

Vaikka Finnair Visa Credit on kuukausimaksullinen kortti, sen edut ovat suppeat. Jopa ilmaiset luottokortit, kuten Bank Norwegianin Visa, tarjoavat parempia etuja.

Aviokset

Finnair Plus -ohjelman perustasolla oleva kortinhaltija ansaitsee Finnair Visa Credit -kortilla tehdyistä ostoista 1,7 Aviosta käytettyä euroa kohden. Uskollisimmat Finnairin kanta-asiakkaat voivat voivat ansaita jopa 2 Aviosta euroa kohden. Tämä edellyttää, että kortinhaltija vähintään Finnair Plus -ohjelman Silver-tasolla.

Tuhannen euron kuukausittaisilla ostoksilla Avioksia voi ansaita enintään 2 000 kappaletta. Aviosten arvo vaihtelee käyttötavan mukaan, mutta Finnairin mukaan yhden Avioksen arvo on noin 0,42 senttiä, joten rahanpalautus vähäiseksi. Näin ollen tavanomainen rahaa palauttava Cashback-kortti voi olla parempi vaihtoehto.

Kokenut Finnair Plus -jäsen saattaa saada Avioksista keskimääräistä enemmän irti käyttämällä Aviokset optimaalisesti esimerkiksi matkustusluokan korotuksiin. Finnair Visa Credit sopiikin erityisesti heille, joille Finnair Plus -ohjelma on jo ennestään tuttu ja jotka tosissaan keräävät Avioksia.

Tasopisteet

Kun Finnair Visa Credit -korttia käyttää vähintään 1 500 euron edestä kuukaudessa, palkitsee Finnair käyttäjän 300 tasopisteellä Avioksien lisäksi. Tietyllä määrällä tasopisteitä pääsee Finnair Plus -ohjelman korkeammalle tasolle. Myös Avioksia voi vaihtaa tasopisteiksi maksutta kerran vuodessa.

Omia Avioksia voi siirtää toiselle Finnair Plus -käyttäjälle kuluitta Finnair Shopissa.

Rinnakkaiskortti

Finnair Visa Credit -korttiin voi hankki edullisen rinnakkaiskortin, jolloin Avioksien kerääminen perheessä nopeutuu. Rinnakkaiskortin haltija kerää pisteitä omalle tililleen - ei pääkortinhaltijalle.

Maksullinen luottokortti

Finnair Visa Credit maksaa 6 euroa kuukaudessa eli 72 euroa vuodessa. Rinnakkaiskortti maksaa 2,50 euroa. Lisäksi päälle tulevat mahdolliset korkokulut, jos käyttäjä ei maksa laskuja eräpäivään mennessä.

Vaikka Finnair Visa Credit -kortissa on pieniä etuja, 72 euron vuosikulu on korkeahko maksukortista, joka ei sisällä matkavakuutusta tai muitakaan merkittäviä matkustamiseen liittyviä etuja. Lisäksi valuuttamuunnoskulu (2,75 %) on korkea, sillä markkinoilla on kortteja, joilla valuuttamuunnokset ovat lähes kuluttomia. Finnair Visa Credit -kortin kulurakenteella tavallisen matkaajan on vaikea perustella kortin hankintaa itselleen. Myös automaattinostot maksavat paljon.

Kortin luottokorko on kohtuullinen, mutta korttiluotot usein käytettynä tulevat merkittäväksi kulueräksi.

Finnair Visa -kortin tilausprosessi

Finnair Visa Credit -korttia haetaan Aktia-pankin sivuston kautta. Tavanomaiseen tapaan hakijan tulee antaa itsestään henkilötietoja, tietoja tuloista ja varallisuudesta ja tunnistautua vahvasti. Näiden tietojen perusteella pankki joko myöntää kortin ja hylkää hakemuksen. Luottohistorian on syytä olla puhdas, sillä luottomerkinnät estävät yleensä minkä tahansa luottokortin saannin.

Kokemuksia Finnair Visa Credit -kortista

Finnair Visa Credit -kortin hakuprosessi Aktia-pankin sivujen kautta on yksinkertaista. Hakijan tulee täyttää yhden sivun kaavake, mihin aikaa kuluu alle 5 minuuttia. Hakemuksessa kysellään tuttuun tyyliin asioita elämäntilanteesta, tuloista ja omaisuudesta. Korttia anovan tulee lisäksi hakuprosessin aikana valtuuttaa Asiakastieto tarkastamaan palkkatiedot omalta tililtään. Valtuutus tapahtuu pankkitunnuksilla. Fyysisiä tai sähköisiä liitteitä, kuten palkkalaskelmia, ei tarvitse toimittaa. Hakemus allekirjoitetaan pankkitunnuksilla.

Kuvakaappaus hakemuksen hyväksymisestä
Päätös hakemuksen hyväksymisestä tulee välittömästi tai muutamassa pankkipäivässä.

Saimme kortin ja sen PIN-koodin nopeasti hyväksytyn päätöksen jälkeen. Nämä tulivat luonnollisesti eri kirjeissä turvallisuuden maksimoimiseksi. Kortin aktivoimista varten puhelimeen tuli asentaa Finnair Visa -sovellus, jolla voi myös seurata kortin tapahtumia. Sovellusta käytetään lisäksi kortilla tehtävien ostojen vahvistamiseen.

Arvosanamme Finnair Credit Visa -kortista

Arvioimme Finnair Visa Credit -kortin vain 3 tähden kortiksi. Vaikka kortissa ei ole mitään huonoa, sen ominaisuudet ovat suppeat. Kortin ainoa merkittävä etu on Avioksien kerääminen.

Loppusanat

Finnair Visa Credit -kortti luo odotuksia raikkaalla tavalla uudistetusta Finnair Plus -ohjelman luottokortista. Valitettavasti tuote on pettymys, sillä se on ominaisuuksiltaan selvästi suppeampi kuin monet kuluttomat kortit. Tavanomainen matkailija ei saa vastinetta kortin kuukausimaksulle, joten kortin hankintaa ei voi suositella.

Aktiivinen Avioksien kerääjä voi kuitenkin hyötyä kortista sen kuukausimaksua enemmän. Kortti on oiva tapa nopeuttaa Avios-kertymää, jolloin yhä useammat Finnair Plus -palkinnot ovat käden ulottuvilla. Parhaimman hyödyn saaminen edellyttää Finnair Plus -ohjelman hyvää tuntemusta.