Kaupallinen yhteistyö: artikkeli sisältää kumppanuuslinkkejä kaupallisiin palveluihin.

Julkaistu: 5. kesäkuuta 2021

Hotellilomalle ilman luottokorttia

Matkustaminen ilman maksukorttia on hankalaa. Vaikka kuljetusliput kohteeseen pystyy usein maksamaan suoraan tililtä, viimeistään hotelliin saapuessa vastaanottovirkailija haluaa veloittaa muutaman sadan euron pantin luottokortilta. Hotellit poikkeuksetta olettavat, että asiakkaalla on pantin omaisia maksuja varten luottokortti.

Matkalla luottokortti ei myöskään ole pelkkä maksuväline vaan se antaa myös lisäturvaa. Yllättäviä menoja kuten lääkärikuluja saattaa tulla vastaan odottamatta. Matkavakuutus tavanomaisesti korvaa nämä täysimääräisesti, mutta usein kulut pitää maksaa ensin itse ja korvausta anotaan vasta jälkikäteen. Tämän vuoksi luottokortti riittävän suurella käyttövaralla ei pelkästään helpota hotelliasumista vaan antaa matkalle myös muuta turvaa. Vaikka luottokortteja myönnetään myös opiskelijoille, on muutamia ryhmiä, joiden on vaikea hankkia itselleen luotollista korttia. Onneksi on mahdollista tehdä hotellivaraus ilman luottokorttia ja nauttia lomasta normaalista.

Helppo ratkaisu: debit- tai prepaid-kortti

Helpoin luottokortiton ratkaisu hotelliasumiseen on debit-kortti. Debitillä maksaessa rahat lähtevät tililtä heti eli luottoa ei ole. Debit-kortin saakin lähes kuka tahansa täysi-ikäinen aikuinen ja luottotietojenkaan ei tarvitse olla kunnossa. Debit-kortin huono puoli on, että käytettävät varat tulee olla tilillä maksuvaiheessa. Tämä koskee myös pantinluonteisia maksuja, joita hotelli tai hotellivarauspalvelu veloittaa väliaikaisesti. Näiden kokonaisuuruus saattaa olla joskus jopa 1000 euroa, joka pois silloin normaalista käytöstä. Tämän vuoksi luottokortti on kätevämpi, mutta sellaisen saaminen ei ole kaikille mahdollista.

Suosittelemme luottokortittomia matkaajia hankkimaan omasta pankistaan debit-kortin sekä yhden varakortin toisesta pankista. Korttien takana oleville pankkitileille on syytä tallettaa riittävästi rahaa myös yllättävien kulujen ja panttimaksujen varalta.

Hanki esimerkiksi helposti myönnettävä Wise, Revolut tai N26-kortti.

Matkustaminen maksukortitta

Matkalle voi lähteä myös kortitta. Ensimmäinen haaste on hotellin varaaminen ja sisään kirjautuminen. Muita haasteita matkalla ei välttämättä tule, sillä lähes kaikki asiat lomakohteessa voi hoitaa käteisellä.

Hotellivaraus ilman maksukorttia

Hotellien hintoja voi vertailla esimerkiksi Trivagossa, mutta hotellin varaaminen ilman korttia ei yleensä onnistu Trivagon suosittelemien internet-matkatoimistojen kautta. Kun sopiva hotelli on löytynyt, kannattaa kääntyä sellaisen suomalaisen matkatoimiston puoleen, joka sallii maksun suoraan pankkitililtä. Myös hotelliin voi ottaa suoraan yhteyttä sähköpostilla, ja kysyä, salliiko hotelli matkan maksun tilisiirtona etukäteen, mutta tällöin hinta saattaa olla hieman korkeampi.

Suomenkielinen Booking.com salllii maksun PayPalia käyttäen. PayPal-tilille pystyy siirtämään rahaa omalta pankkitililtä ilman korttia.

Mikä on PayPal?

PayPal on globaali rahojen siirtoon ja maksunvälittämiseen erikoistunut yritys. PayPal-tilin avaaminen on nopeaa, ja sinne voi siirtää rahaa omalta suomalaiselta pankkitililtä. Vastaavasti rahoja voi siirtää myös takaisinpäin.

Hotelliin kirjautuminen ilman luottokorttia

Lähes kaikkiin hotelleihin voi myös kirjautua sisään kortitta. Tällöin hotelli vaatii tavanomaisesti pantin ylimääräisiä kuluja varten, ja tämä pantti voi olla suuruudeltaan jopa 500 euroa. Raha tulee olla mukana käteisenä, jos panttia ei voida veloittaa kortilta. On järkevää olla etukäteen hotelliin yhteydessä ja kysyä, millaista toimintamallia hotelli suosittelee.

Käteisen säilyttäminen matkalla

Kortitta matkustaessa rahan säilyttäminen turvallisesti on ehdottoman tärkeää. Matkaajalla saattaa olla mukana 1000 - 2000 euroa käteistä, ja rahojen säilyttäminen turvallisesti on loman onnistumisen edellytys. Hotellien turvallisuuteen ei voi kaikissa maissa luottaa vaan käteisvarat tulee hajauttaa useaan eri sijaintiin. Laadukkaissa hotelleissa huoneissa on turvakaappi, jossa varat säilyvät parhaiten. Osa käteisvaroista kannattaa kuitenkin kätkeä muualle, sillä edes turvakaapit eivät takaa rahojen säilymistä.

Loppusanat

Kenenkään ei kannata lähteä matkalle maksukortitta ilman hyvää syytä. Visa Debit tai Mastercard Debit -kortin voi tilata 10 minuutissa. Kuka tahansa täysi-ikäinen voi avata tilin matkailijalle sopivaan Wise-palveluun, tallettaa sinne rahaa omalta suomalaiselta pankkitililtä ja käyttää näitä varoja Wise Debit -kortilla matkustaessa. Jos minkään maksukortin hankkiminen ei kuitenkaan ole mahdollista, hotellivaraus onnistuu yleensä ilman korttiakin sopivien palveluiden kautta. Tämä vaatii hieman lisävaivaa, joten matkan huolellisen suunnittelun tärkeys korostuu.