Julkaistu: 25. toukokuuta 2024

Mikä on Dinner for Two?

Dinner for Two on yksi American Express Platinum -kortin eduista. Amex tarjoaa kortinhaltijalle ja hänen seuralaiselleen kuusi kertaa vuodessa kahden ruokalajin illallisen. Ateriaan sisältyy alku + pääruoka tai pääruoka + jälkiruoka. Etu koskee American Express -tiliä eli pääkortin ja rinnakkaiskortin haltijat voivat käyttää edun vain kerran kautta kohden vaikka kortteja olisi kaksi.

Dinner for Two -etu on käytettävissä vain American Expressin valitsemissa ravintoloissa, joita on Helsingissä, Espoossa, Turussa ja Vantaalla. Vuodessa on kuusi ajanjaksoa, jolloin jokaisena etua voi käyttää kerran. Vaikka edun nimi on Dinner for Two, tietyissä ravintoloissa sen voi lunastaa myös lounasaikaan.

American Express -asiakkaille on yleensä on tavanomaisesti ruokalista. Tämä on yleensä otos ravintolan täydellisestä ruokalistasta eli ihan mitä tahansa listalta ei voi tilata. Listan ruoat ovat kokemuksemme mukaan hyvälaatuisia eli ei ole erityistä pelkoa, että asiakkailla tarjottaisiin vain listan halvimpia tuotteita.

Etuun ei sisälly lisäpalveluita kuten juomia tai jälkiruokakahveja. Asiakkaan tulee maksaa ne erikseen ravintolaan.

Miten Dinner for Two toimii?

Kortinhaltijan tulee asentaa puhelimeen American Express Experiences -sovellus. Sen Dinner for Two -toiminnon alla näkyy ajanjaksot, joina etu on käytettävissä. Ajanjaksoja on vuodessa kuusi ja yksi ajanjakso kestää noin kuukauden.

Sovelluksesta näkee myös ravintolat, joissa edun voi hyödyntää. Ravintoloihin tulee varata pöytä sovelluksen tarjoaman linkin kautta ja varaukseen on hyvä laittaa tieto, että kyseessä on Dinner for Two -ruokailu. Pöydän varaaminen on yksinkertaista ja pöytiä on runsaasti saatavilla.

Ravintolaan saapuessa tulee mukaan ottaa Amex-kortti ja puhelin, johon on asennettu Experiences-sovellus. Tarjoilija pyytää asiakasta lukemaan QR-koodin sovelluksella, mikä aktivoi edun. Koodin lukemisen jälkeen etu on aktivoitu ja ruokailutapahtuma voi alkaa. Ilman sovellusta etua ei voi aktivoida, joten on tärkeää, että Experiences-sovellus on mukana. Ennen ensimmäistä käyttökertaa etu tulee ottaa käyttöön myös sovelluksessa, mikä vie muutaman päivän. Sovellukselle tulee antaa puhelimen kameran käyttöoikeus, jotta QR-koodin pystyy lukemaan.

Amex Experiences -sovellus
Dinner for Two -etua, kuten muitakin Amexin etuja, hallitaan Amex Experiences -sovelluksella.

Kokemuksiamme Dinner for Two -edusta

Olemme käyttäneet Dinner for Two -etua kuusi kertaa. Kerromme lyhyesti kokemuksistamme eri ravintoloissa.

Lucy in the Sky

Lucy in the Sky on näköalaravintola tornitalossa Espoon Keilaniemessä. Se tarjoaa kesäisin upean näköalan merelle, Espooseen ja Helsinkiin, mutta myös talvella ravintola on tunnelmallinen. Ravintolalla on myös ulkoilmaterassi. Lucy in the Sky on hyvin suosittu, joten pöytä kannattaa varata ajoissa.

Olemme käyttäneet Dinner for Two -etua Lucy in the Skyssa heinäkuussa ja helmikuussa. Menu heinä- ja helmikuussa oli erilainen, mutta ruoka oli molemmilla kerroilla maukasta. Erityisesti heinäkuussa nauttimamme Wieninleike oli erinomainen.

Ravintola on kansainvälinen, joten palvelua ei välttämättä saa suomeksi. Tornitalon vieressä on kohtuuhintainen parkkihalli ja alueelle pääsee myös metrolla.

Lucy in the Sky on oiva kesäravintola.

Schnitzel
Toisella kerralla syömämme leike ei ollut yhtä maukas kuin ensimmäinen, mutta tämäkin annos oli kauniisti aseteltu ja maittava.

Villa Lilla

Olemme vierailleet Espoon Leppävaarassa sijaitsevassa Villa Lillassa kahdesti Amex-edun turvin. Ravintola sijaitsee kotoisassa puutalossa hieman liikenteeltä syrjässä. Sekä alue että ravintola on tunnelmallinen. Henkilökunta on erityisen ystävällistä ja osaavaa. Tämä ravintola on kenties suosikkimme tähän saakka. Ravintola on ollut Amexin valikoimassa lähinnä vain kesäkautena.

Ruoan laatu on ollut moitteetonta. Pienenä puutteena mainittakoon, että edellisen lounaan aikana palvelu oli huomattavan hidasta vaikka ravintola oli lähes tyhjä. Onneksi meillä ei ollut kiirettä.

Ravintolaan pääsee kätevästi autolla ja sen edessä on muutamia ilmaisia pysäköintipaikkoja. Leppävaaraan on myös hyvät joukkoliikenneyhteydet, mutta koska ravintola on hieman syrjässä, tulee varautua kävelemään viimeiset metrit.

Villa Lillassa voi nauttia myös lounaan Amexin piikkiin.

Villa Lilla
Villa Lilla saattaa muistuttaa isoäitisi kotia, mutta ravintola on erittäin viihtyisä ja rauhallinen.

Albina

Albina Helsingin Vallilassa oli hienoinen pettymys. Tilat olivat viihtyisät ja ravintola oli modernin retro. Sen sijaan palvelu ei ollut samaa tasoa kuin muissa Amex-ravintoloissa ja ruoka-annokset olivat pieniä ja makukaan ei täysin meitä miellyttänyt. Saattaa kuitenkin olla että meillä kävi vain huono tuuri,j joten suosittelemme antamaan tällekin ravintolalle mahdollisuuden. Ravintola nimittäin tuntui olevan hyvin suosittu.

Kirsikka

Kirsikka on oiva suomalainen ravintola historiallisessa Hakaniemen kauppahallissa Helsingin keskustassa. Kävimme siellä talvella ja ruoka oli erinomaista ja meidän palveltiin hyvin ammattimaisesti mutta miellyttävästi. Ravintola erikoistuu lähiruokaan.

Koska olimme liikkeellä perjantaina, oli ravintola täynnä, mikä teki siitä hieman meluisan. Pöydät olivat myös liian lähellä toisiaan, mikä heikensi ruokailukokemusta. Koska ruoka oli niin maukasta ja palvelu hyvää, palaamme tähän ravintolaan, mutta arki-iltana.

Hakaniemen kauppahalli
Kirsikka sijaitsee Hakaniemen kauppahallissa, ja se on auki myös silloin kun itse kauppahalli ei ole enää auki.

Onko Dinner for Two hyvä etu?

Dinner for Two on hyvä etu niille, jotka asuvat pääkaupunkiseudulla, Turussa tai Tampereella. Muiden on sitä vaikea käyttää suppean ravintolavalikoiman vuoksi. Etu antaa vastinetta kortin kalliille kuukausimaksulle ja monella se lieneekin yksi syy pysyä American Express -jäsenenä. Tärkeimmät Amex-kortin edut ovat suunnattu matkailuun, joten Dinner for Two on hyvä lisäetu etenkin niille, jotka eivät matkusta usein.

Meille Dinner for Two on mukava lisäetu, mutta matkustamisen edut ovat pääsyy jäsenenä pysymiseen.

Kortin hankkiminen

Tutustu arvosteluumme American Express Platinum -kortista, jotta saat kattavammin tietoa sen eduista. Artikkelissa annamme myös vinkin, mistä voit saada rahanarvoisen suosittelukoodin.

Loppusanat

American Express -kortin Dinner for Two -etu on oiva lisä kortin muihin etuihin. Vastaavaa etua eivät muut kortit tarjoa. Edun avulla tulee käytyä uusissa ravintoloissa ja kokemuksemme mukaan maukkaan ruoan saaminen on lähes varmaa.

Pelkästään tämän edun vuoksi korttia ei kannata hankkia, mutta jos kortin muutkin edut ovat mieluisia, on Dinner for Two oiva lisäetu pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Tampereella asuville. Edun käyttö on tehty helpoksi ja olemme käyttäneet sitä sujuvasti.