Kaupallinen yhteistyö: artikkeli sisältää kumppanuuslinkkejä kaupallisiin palveluihin.

Julkaistu: 16. maaliskuuta 2024

Onko Curve cashback-luottokortti?

Curve Mastercard ei ole luottokortti vaan debit-kortti, johon sisältyy cashback-ominaisuus monien muiden ominaisuuksien lisäksi. Pelkällä Curve-kortilla ei voi ostaa tai maksaa mitään, vaan sen rinnalle tarvitaan vähintään yksi oikea luotto- tai debit-kortti. Curve on sen sijaan edullisimmillaan kuukausimaksuton maksukortti, joka välittää maksutapahtuman käyttäjän valitsemalle toiselle kortille. Esimerkiksi Curven ja Bank Norwegianin luottokortin yhdistelmällä maksutapahtuma suoritetaan Curvella, joka välittää maksun eteenpäin reaaliajassa Norwegianin luottokortille.

Koska Curve ei ole perinteinen luottokortti, sen saanee kuka tahansa Suomessa asuva täysi-ikäinen vain tilaamalla. Kortin takana on lontoolainen yritys, mutta korttia markkinoidaan koko Euroopan talousalueelle ja myös Yhdysvaltoihin. Suomeen toimitettavat kortit myöntää Curven liettualainen tytäryritys. Curve on aito muovinen tai metallinen kortti tunnuslukuineen ja lähimaksuominaisuuksineen, mutta sen toimintaa hallitaan puhelimeen asennettavalla sovelluksella. Korttia voi käyttää fyysisesti ja internetissä lähes missä tahansa Mastercardin hyväksyvissä ostopaikoissa aivan kuten tavallista korttia. Kortti tulee myös Apple ja Google Paytä. Tämän vuoksi kortin käytön voi aloittaa jo ennen fyysisen kortin saapumista.

Mitä lisäarvoa Curve antaa?

Monelle herää kysymys, mitä lisäarvoa antaa kortti, joka vain välittää maksun eteenpäin toiselle kortille. Maksun välittäminen ei itsessään annakaan lisäarvoa, vaan hyödyt tulevat Curven muista ominaisuuksista. Olemme käyttäneet Curvea jo vuosia ja kokemustemme pohjalta kerromme Curven eduista.

Käyttäjä voi valita korttikohtaisesti kotivaluutan itse useista eri vaihtoehdosta, ja maksutapahtumat välitetään eteenpäin tässä valuutassa. Suomalaiset luonnollisesti valitsevat korttien valuutaksi euron kuten mekin olemme tehneet.

Curve-kortin ominaisuudet

Usean kortin hallinta Curve-sovelluksella

Monta maksukorttia omistavalle Curve on oiva työkalu. Käyttäjä voi maksaa kaikki ostokset Curvella ja valita sovelluksesta, mille oikealle kortille veloitus ohjataan. Tämän voi valita jopa oston jälkeen takautuvasti 30 - 120 päivän ajan Go Back in Time -ominaisuuden avulla.

Ominaisuus on hyödyllinen etenkin niille, joilla on omia maksukortteja, työn puolesta kortteja ja kenties kumppanin kanssa yhteinen kortti. Oston voi aina maksaa Curvella ja valita sovelluksesta etu- tai jälkikäteen, mille kortille kulu kohdistetaan. Kortit, joita Curven kanssa haluaa käyttää, pitää liittää sovellukseen ennen kuin niille voidaan kohdistaa maksuja. Nämä voivat olla Visa-, Mastercard-, Diners Club tai Suomessa hieman tuntemattomia Discover-kortteja.

Valitettavasti kaupparyhmien monet bonuskortit ovat vielä ratkaisematon haaste. Vaikka pelkkä Curve-kortti riittää ostosten tekoon, monet kauppojen kanta-asiakaskortit ovat fyysisiä. Uskomme, että nämäkin muuttuvat vähitellen sähköisiksi kuten esimerkiksi Lidl Plus -kortti.

Credit-maksu debitillä

Curve itsessään on debit-kortti, mutta se osaa ohjata maksut eteenpäin credit-kortille. Näin ollen on mahdollista maksaa credit-puolella myös niissä liikkeissä, joissa creditiä ei normaalisti hyväksyttäisi.

Ominaisuus on pääasiallisesti kuluton, mutta Curve veloittaa 1,5% palvelumaksun, jos käyttäjä maksaa Curvella esimerkiksi veronomaisia maksuja. Metal-tasolla tämäkin on kulutonta.

Kulutustilastot

Curven sovellus antaa selkeää tilastotietoa, mihin rahat kuluvat. Sovelluksesta näkyy kategorioittain, miten paljon rahaa on käytetty esimerkiksi matkustamiseen tai ruokaan. Tehdessä oston Curvella ostopaikka välittää tiedon, mihin kategoriaan osto kuuluu. Tätä tietoa käyttäen Curve osaa tehdä tilastoja rahankäytöstä.

Curve spending statistics
Curven sovellus kertoo selkeästi, mihin kategorioihin rahat eri kuukausina ovat kuluneet.

Edulliset valuuttamuunnokset

Curve toteuttaa valuuttamuunnokset hyvin edullisesti pienin poikkeuksin. Tavanomaisten pankkien korteilla kotivaluutan ulkopuolisissa ostoissa pankki muuntaa summat euroiksi sovittuja valuuttakursseja käyttäen, mutta lisäksi pankki ottaa muunnoksesta noin 2 prosentin palkkion. Curve suorittaa muunnoksen ilman lisäpalkkiota käyttäen Mastercardin valuuttakursseja, jotka ovat lähellä pankkien välisiä keskikursseja. Alennetut valuuttamuunnokset ovat voimassa arkipäivinä. Viikonloppuisin ja pyhinä tulee maksaa 0,5 - 1,5 prosentin lisämaksu riippuen muunnoksen valuuttaparista. Lisämaksua ei veloiteta kohdevaluutan ollessa dollari, euro tai punta.

Suomessa asuvan kannattaa valita korttien kotivaluutaksi euron. Tällöin maksaessa vieraassa valuutassa Curve muuntaa summan euroiksi sen hetkisiä Mastercardin valuuttakursseja käyttäen ja välittää maksutapahtuman käyttäjän valitsemalle kortille euromääräisenä. Tähän ei lisätä palvelu- tai muunnosmaksua arkena.

Olemme tehneet Curvella ostoksia mm. Kroatiassa, Turkissa ja Israelissa. Loman aikana voi säästää helposti 1 - 2 prosenttia päiväbudjetista, koska valuuttamuunnokset ovat edullisempia. Tämä pätee toki vain euroalueen ulkopuolisilla matkoilla.

Curve-korteissa on käyttörajoja: kortin käytölle ja automaattinostoille on enimmäismäärät sekä palvelumaksuttomille valuuttamuunnoksille on ylärajansa. Osa rajoista saattaa nousta Curven tuntiessa asiakkaan paremmin. Paremmilla maksullisilla Curve-tasoilla rajat ovat korkeammat. Näiden rajojen lisäksi Curveen linkitettyjen kohdekorttien käyttörajat ovat luonnollisesti voimassa.

Rahaa automaatista palvelumaksutta

Curven maksullisilla versioilla voi nostaa pienehkön summan rahaa automaateista kuluitta kuukauden aikana. Tarkka summa riippuu korttitasosta.

Tässä edussa on kuitenkin ansa. Vaikka Curve ei veloita nostosta, moni automaatti itsessään veloittaa. Tulee siis löytää automaatti, joka ei veloita käytöstä. Kokemuksemme mukaan tällaisen automaatin löytää melko nopeasti paikasta kuin paikasta.

Koska Curve välittää tapahtuman ja tapahtumatyypin toiselle kortille, tämän kortin myöntäjä saattaa veloittaa nostosta. Automaattia Curvella käyttäessä onkin tärkeää, että kulu ohjataan kortille, jolla ei ole automaattimaksua. Hyvä valinta on esimerkiksi Bank Norwegianin luottokortti, joka ei veloita automaatin käytöstä.

Curvea kannattaa käyttää automaattikorttina silloin, kun nostot tapahtuvat muussa valuutassa kuin euroissa. Näin säästää valuuttamuunnoskulut.

Turvaominaisuudet

Kuten useat luottokortit, myös Curve tarjoaa käyttäjilleen turvaominaisuuksia. Esimerkiksi matkustaessamme Krakovassa meillä oli ongelma ravintolamaksun yhteydessä. Pyysimme kahdesti toistaen tarjoilijaa tekemään veloituksen Puolan zloteissa, mutta siitä huolimatta tarjoilija veloitti laskun Britannian punnissa. Koska Curve välittää puhelimeen reaaliajassa tiedon maksuista, huomasimme virheen heti. Pyysimmekin tarjoilijaa korjaamaan virheen, mutta hän kertoi, ettei se onnistu. Otimme yhteyden Curven asiakaspalveluun ja pian saimmekin positiivisen vastauksen.

...Thanks for sending this through.

The dispute process is quite lengthy and not always successful. Due to the value of the transaction, we would like to refund you as a gesture of goodwill.

We can see that without the merchant's exchange rate, the 110 PLN would be 23.08 GBP. We would, therefore, like to refund you 1.85 GBP directly...

Nopea ja ystävällinen vastaus sai meidät vakuuttamaan, että Curve välittää asiakkaistaan.

Suuret internet-ostot tai maksut automaateilla tulee vahvistaa tekstiviestinä saatavalla PIN-koodilla tai Curve-sovelluksella. Vahvistaminen on selvästi helpompaa ja nopeampaa kuin esimerkiksi Nordean tunnuslukusovelluksen käyttö.

Smart Rule -säännöt

Smart Rule -maksusäännöillä käyttäjä voi valita etukäteen, miten veloitukset jaetaan eri korteille. Esimerkiksi ruokaostokset voidaan ohjata Nordean kortille ja matkakulut Bank Norwegianin Visalle. Säännöille asetetaan ehtoja, joiden täyttyessä maksutapahtuma välitetään säännön osoittamalle kortille.

Lisäpalvelut matkailijalle

Curven maksullisilla tasoilla korttiin sisältyy matkustamista helpottavia etuja. Näihin sisältyy muun muassa alennetut lentoasemalounge-sisäänpääsyt. Aktiiviselle matkaajalle edut ovat pienen kuukausimaksun arvoisia.

Tutustu opiskelijoiden luottokortteihin.

Curven korttitasot

Curve Standard

Edellä mainitsemamme ominaisuudet matkailijan palveluita lukuun ottamatta sisältyvät ilmaiseen Curve-korttiin. Perustason kortti on kuukausimaksuton, mutta kortin toimitus maksaa 5,99 euroa.

Kuukausimaksuttomaan Curveen voi liittää vain 3 maksukorttia. Sen käyttörajat ovat alhaiset ja kortille voi tehdä vain kaksi Smart Rule -sääntöä.

Curve X

Curve X on perustason kortista hieman parempi versio. Sen toimitus on ilmaista, mutta kuukausimaksu on 5,99 euroa. Curve X tukee 5 maksukorttia, sen käyttörajat ovat hieman korkeammat ja Smart Rule -sääntöjä voi tehdä useampia. Kortilla voi tehdä kuluttomia automaattinostoja 300 euron edestä kuukauden aikana.

Curve Black

Curvesta on kaksi premium-versiota, joista edullisempi on Curve Black. Hankinta ei maksa mitään, mutta kuukausimaksu on 9,99 euroa. Kortissa on samat ominaisuudet kuin Curve X -kortissa ja muutama lisäominaisuus:

  • Automaattinostoja voi tehdä kuluitta 500 euron edestä kuukaudessa.
  • Kortilla saa ostoista 1 prosentin bonuksen 6 valitsemaltaan myyjältä.

Curve Black tulee tilata vähintään 6 kuukaudeksi. Kortin saa hieman edullisemmin tilaamalla sen koko vuodeksi, jolloin yksi vuosi on minimitilausaika.

Curve Metal

Curve Metal on Curven parhain versio. Se maksaa 17,99 euroa kuukaudessa.

Curve Metal tarjoaa muutamia lisäetuja:

  • Kuten nimikin sanoo, kortti on tehty metallista.
  • Käyttörajat ovat muita kortteja korkeammat.
  • Kortilla saa ostoista 1 prosentin bonuksen 12 valitsemaltaan myyjältä.
  • Kortilla pääsee LoungeKeyn lentokenttä-loungeihin alennettuun hintaan.

Curve Metal tulee tilata vähintään 6 kuukaudeksi. Kortin saa hieman edullisemmin tilaamalla sen koko vuodeksi, jolloin yksi vuosi on minimitilausaika.

Cashback-kortti

Curve ei ole tavanomainen cashback-luottokortti, sillä kortti ei tarjoa luottoa. Kortissa on kuitenkin cashback-ominaisuus, jota kutsutaan nimellä Curve Cash.

Curve Black ja Curve Metal antavat 1 prosentin ostobonuksen tapahtumista, jotka ovat tehty käyttäjän valitsemissa liikkeissä. Curve Blackin käyttäjät saavat valita 6 liikettä ja Curve Metalin käyttäjät 12 liikettä. Listalla on mm. Lidl, Shell, Amazon, Booking.com ja suuri joukko muita yrityksiä. Bonuksen maksaa Curve, joten käyttäjä saa tämän lisäksi linkitettyjen korttien mahdolliset omat bonukset kuten Bank Norwegianin oman cashbackin.

Curve Cashin käyttö

Curve Cash kerääntyy Curve-sovellukseen Britannian punnissa laskettuna. Tätä rahaa voi käyttää kuten mitä tahansa Curven takana olevaa korttiakin. Curve Cashilla ostoksen voi kuitenkin maksaa vain silloin, kun Curve Cash -saldo riittää koko maksun suuruuteen.

On myös mahdollista käyttää Curve Cashia automaattisesti laittamalla ominaisuuden sovelluksesta päälle. Tällöin ostotapahtuma maksetaan aina Curve Cashillä, kunhan saldo riittää. Muussa tapauksessa maksu menee normaalisti käyttäjän valitsemalta maksukortilta.

Curven turvallisuusominaisuudet

Curve-korttiin sisältyy turvallisuusominaisuuksia, vakuutuksia ja muita turvallisuutta lisääviä suojia. Curven sovelluksessa kaikki tapahtumat näkyvät reaaliajassa. Kortti voidaan lukita sovelluksen kautta väliaikaisesti ja avata yhtä helpolla. Oman kulutuksen seuraaminen Curvella on helppoa.

Ostot internetissä noudattavat EU:n vaatimuksia käyttäjän tunnistamisen suhteen.

Curve Customer Protection

Curve Customer Protection suojaa käyttäjää epäonnistuneilta ja petollisilta tapahtumilta. Petolliset tai hyväksyttämättömät veloitukset palautetaan käyttäjälle. Palautusta voi anoa myös, jos ei ole saanut ostettua tuotetta tai siinä on laatupuutteita. Tämän turvaominaisuuden ehdot ovat monimutkaiset, ja ehdot kannattaakin lukea huolella Curven omilta sivuilta.

Esimerkkinä mainittakoon lentoyhtiön konkurssi. Jos olet ostanut ja maksanut lentoliput, mutta et koskaan päässyt lennolle saakka konkurssin vuoksi, Curve palauttaa maksun.

Kokemuksia Curve-kortista

Moni aloitteleva Curven käyttäjä pohtii, mitkä kortit kannattaa liittää Curveen. Optimaalinen yhdistelmä riippuu siitä, mitä maksukortteja omistaa ja meidän mallimme ei ehkä sovellu kaikille.

Maksamme lähes kaikki ostoksemme Curvella, joten meillä on kokemuksia Curve-kortista jo vuosien ajalta. Curveen meillä on linkitetty muun muassa Bank Norwegianin Visa ja Nordean debit/credit Mastercard. Bank Norwegianin Visa on erittäin hyvä valita, sillä saamme 1 prosentin bonuksen kaikista ostoista, ja bonuksen voi käyttää Norwegian Air Shuttlen lentoihin. Bank Norwegian ei myöskään veloita automaattinostoista eikä siinä ole kuukausimaksua. Nordean Mastercardissa ei ole samanlaisia etuja, mutta koska Nordea on pääpankkimme, on Nordea Mastercard hyvä vaihtoehtoinen maksukortti.

Fair Use -politiikka

Curve-kortin käytöllä ei ole ennalta määriteltyjä rajoja kaikkien ominaisuuksien suhteen, mutta kortin eri ominaisuuksia tulee silti käyttää kohtuudella. Tietyt ominaisuudet, kuten automaattinostot, tuottavat Curvelle kuluja per tapahtuma. Jos näitä ominaisuuksia käyttää hyvin usein, tulee tästä Curvelle kohtuuttoman paljon kuluja. Curvella on tällöin oikeus sulkea kortti.

Olemme käyttäneet Curve-korttien ominaisuuksia hyvin monipuolisesti eikä mitään ongelmia tästä ole seurannut.

Arviomme Curvesta

Curve-kortti yhdessä sovelluksen kanssa tekee maksujen ohjaamisesta eri maksukorteille vaivatonta ja kulutuskin pysyy hallinnassa. Kortin tekninen toimivuus on ollut lähes moitteetonta ja asiakaspalvelu sujuvaa joskin viime aikoina hieman hidasta. Curve Standard -kortti kuukausimaksuttomana on hankinnan arvoinen.

Käytössämme oleva Curve Metal tarjoaa lisäominaisuuksia kuten cashback-ominaisuuden, vakuutuksia ja lounge-edun. Ominaisuudet ovat erittäin käyttökelpoisia mutta eivät ainutlaatuisia maksukorttimaailmassa.

Arvioimme Curven 4 tähden kortiksi kokemuksiimme pohjautuen.

Mistä Curven voi tilata?

Curven tilaaminen on helppoa. Puhelimeen tulee asentaa Curve App, josta kortin voi tilata. Kortti saapuu kotiin noin 2 viikon kuluessa tilauksesta. Curvea voi käyttää kuitenkin jo ennen fyysisen kortin saapumista esimerkiksi Google tai Apple Payn avulla. Sovelluksesta voi tarkistaa oman virtuaalisen Curve-kortin numeron.

Curve tarjoaa toisinaan tervetuliaisbonuksen uusille asiakkaille. Bonus talletetaan Curve-sovellukseen, josta sen voi käyttää tuleviin maksuihin.

Lataa Curve App suosittelijalinkkimme kautta, jotta saat mahdollisen tervetuliaisbonuksen. Curven tervetuliaiskampanjat vaihtuvat aika ajoin, joten tarkista aktiiviset ehdot linkin kautta.

Loppusanat

Curve on hyvä maksukortti niille, jotka matkustavat euroalueen ulkopuolella. Kuukausimaksuttomana korttina Curve tuo selvää säästöä valuuttamuunnoskuluissa. Kortti sopii myös erityisesti työnsä puolesta matkaaville, joilla on usean eri tahon luottokortteja. Curven kuten kaikkien maksukorttien kanssa tulee aina olla huolellinen ja suosittelemmekin lukemaan laajemman artikkelin matkailijan luottokorteista.

Koska perustason Curve on toimituskulua lukuun ottamatta ilmainen, kokeileminen on helpoin tapa selvittää kortin sopivuus itselle.

Tutustu maksukorttiin kortinmyöntäjän kotisivuilla ja jätä hakemus!