Julkaistu: 16. maaliskuuta 2024

Bank Norwegian -luottokortti

Bank Norwegian markkinoi aktiivisesti Visa-luottokorttiaan niin nettisivuilla kuin sosiaalisessa mediassa. Kyseessä ei ole pelkkä maksuväline vaan korttiin sisältyy monia hyödyllisiä, jopa kuluttomia, lisäominaisuuksia. Olemme huomanneet erityisesti matkailijoiden suosivan Bank Norwegian -korttia. Meille kortti on mahdollistanut edullisemman matkustamisen sen bonusohjelman kautta.

Lue artikkelimme opiskelijoiden luottokorteista

Internet-pankki Norjasta

Kuten nimestä voi päätellä, Bank Norwegian on norjalainen pankki. Sen pääkonttori sijaitsee Fornebussa, mutta pankki tarjoaa palveluita lähes kaikissa pohjoismaissa. Bank Norwegianin omistaa ruotsalainen Nordax Bank AB. On tärkeää ymmärtää, että pankki ja samanniminen lentoyhtiö ovat eri yrityksiä, mutta lentoyhtiö omisti aiemmin pankista pienen osuuden.

Bank Norwegianilla ei ole perinteisiä konttoreita vaan se on puhdas internet-pankki. Asiakaspalvelu on osittain suomenkielinen, mutta virka-aikojen ulkopuolella palvelua saa usein vain englanniksi ja muilla pohjoismaalaisilla kielillä.

Luottokorttien lisäksi Bank Norwegian myöntää kulutuslainoja ja tarjoaa kilpailukykyisiä säästötilejä.

Visa-luottokortti

Bank Norwegianin myöntämä luottokortti on tyypiltään Visa. Kortti on luottokortti, mikä tarkoittaa, että laskua ei ole välttämätöntä maksaa kokonaisuudessaan eräpäivään mennessä. Laskun maksamiseen saa keskimäärin 45 vuorokautta kulutonta maksuaikaa. Jos laskun maksaa täysimääräisesti eräpäivään mennessä, lisäkuluja tai korkoa ei tule. Laskun maksaminen vain osittain siirtää maksamattoman saldon luotolle, jolloin kortinhaltijan tulee maksaa hintavaa luottokorkoa.

Kortti on myös vuosimaksuton. Luottorajan voi valita, mutta maksimiluottoraja määräytyy hakijakohtaisesti. Se voi olla jopa 10 000 euroa, mutta useimmiten puhutaan muutamasta tuhannesta eurosta. Laskun lähetyksestä ei myöskään tule kuluja, jos laskun vastaanottaa sähköpostilla tai e-laskuna omaan päivittäispankkiin.

Kortin turvallisuus

Bank Norwegianin Visa-kortin turvallisuus on korkeaa tasoa. Internet-ostoissa tapahtuma tulee yleensä vahvistaa kertakäyttöisellä PIN-koodilla, joka lähetetään ostotapahtuman yhteydessä SMS-viestinä omaan puhelimeen sekä omavalintaisella salasanalla. Vahvistaminen on mahdollista myös Bank Norwegianin oman sovelluksen kautta. Pankki seuraa kortin tapahtumia automaattisesti ja sulkee kortin, jos epäilee tietojen joutuneen vääriin käsiin. Valitettavasti kortin käytön maa-aluetta ei kuitenkaan pysty rajaamaan vaan kortti on voimassa kaikkialla maailmassa, vaikka sitä haluaisi käyttää esimerkiksi vain Euroopassa.

Lue lisää Internet-maksamisen turvallisuudesta.

Kortin pystyy tarvittaessa sulkemaan mobiilisovelluksen kautta. Ominaisuus on sovelluksessa hieman hankalassa paikassa, mutta pienellä vaivalla sen löytää. Positiivista on myös, että kortin PIN-koodin voi valita itse. Jos koodin unohtaa, sen voi tarkastaa helposti sovelluksesta. Uuden kortin tilaaminen hävinneen kortin tilalle on kulutonta.

Bank Norwegian Visa-kortin edut

Matkavakuutus

Kortti sisältää ilmaisen Tryg:n myöntämän matkavakuutuksen. Vakuutuksen voimassaolon ehtona on, että matkakuluista on maksettu vähintään 50 prosenttia kortilla. Vaikka kortin vakuutus itsessään on riittävä matkalle, me pidämme sitä täydentävänä matkavakuutuksena. Kortin korvaussummat ovat hieman erillisiä vakuutuksia pienemmät ja niissä on omavastuita. Rinnalle kannattaa siis hankkia aito matkavakuutus, jota voi täydentää luottokortin vakuutuksella.

Tutustu artikkeliin matkavakuutuksista.

Ilmaiset käteisnostot

Kortin yksi parhaimpia etuja on ilmaiset käteisnostot automaateista ympäri maailmaa. Bank Norwegian ei veloita nostosta mitään, jos ei itse automaatti veloita. Jos nosto tapahtuu muussa valuutassa kuin euroissa, valuuttamuunnos tapahtuu Visan keskikurssilla, joihin lisätään 2,49%:n valuuttamuunnosprovisio. Valuuttalisä on kasvanut alkuperäisestä ja nykyään yksi markkinoinen kalleimmista. Aktiivisen valuuttakurssin voi tarkastaa Bank Norwegianin sovelluksesta.

Ulkomailla on suositeltavaa etsiä automaatti, joka ei veloita käytöstä. Esimerkiksi kalliita Euronetin automaatteja tulee välttää. Nostot ja ostot on järkevää tehdä aina paikallisessa valuutassa saadakseen hyvän muuntokurssin!

Cashpoints

Mielestämme kortin paras etu on Cashpoints-bonusohjelma. Bonukset voi käyttää Norwegian-lentoyhtiön lentojen ostoon. Usean eri Bank Norwegian -luottokortin Cashpoints-pisteet voi yhdistää Norwegian-lentoyhtiön perhetilille, jolloin niiden käyttö yhdessä on sujuvaa.

Cashpoints-pisteitä kertyy seuraavalla tavalla:

  • Oletusarvoisesti pisteitä kertyy 0,5 prosenttia ostojen summasta mutta ei kuitenkaan rahan siirrosta tai automaattinostoista.
  • Norwegian Air -lentoyhtiön lipuista Cashpointseja kertyy 3-5 prosenttia lipputyypistä riippuen.
  • Cashpointseja kertyy enintään 15 000 euron ostoista vuodessa.

Arviomme mukaan perhe voi ansaita 50 - 150 euroa bonusta vuodessa riippuen kulutuskäyttäytymisestä. Suosittelemme arvioimaan itse omaa ostokäyttäytymistä ja laskemaan arvion mahdollisesta bonuskertymästä.

Cashpointsien sijaan kortilla voi kerätä Cashbackiä, jonka suuruus on myös 0,5 prosenttia. Tämän bonuksen voi käyttää tulevien korttilaskujen maksamiseen.

Luottokortin huonoja puolia

Korolle mennessä kallis

Mikään luottokortti ei voi olla liian antelias, sillä pankkien tavoite on tehdä voittoa. Bank Norwegian kerää rahaa kalliilla luottokorolla. Jos laskua ei maksa eräpäivään mennessä, vaan antaa sen mennä korolle, tulee luotolle maksaa korkoa maksupäivään saakka. Laskut kannattaa pyrkiä maksamaan kokonaisuudessaan eräpäivänä, jolloin voi välttää luoton kulut. Kortti on käyttäjälleen arvokkaampi kun sen korollista luottoa ei käytä.

Lounge-edun puuttuminen

Bank Norwegian Visa ei tarjoa lounge-etua, jota usea matkailija kaipaa. Tämä on tyypillinen etu premium-luottokorteissa, mutta ei niinkään ilmaisissa korteissa.

Suosittelemme lukemaan artikkelin Helsingin lentoaseman loungeista, josta selviää edullisia tapoja vierailla Helsingin lentoaseman loungeissa.

Kokemuksia Bank Norwegian -luottokortista

Olemme käyttäneet Bank Norwegianin luottokorttia vuosia. Kortti on ollut meille oikeasti kuluton. Vuosimaksuja ei ole ja laskun olemme aina maksaneet eräpäivään mennessä. Näin ollen korkokuluja tai muita lisäkuluja ei ole tullut.

E-laskun loppusummaksi voidaan asiakkaan pyynnöstä merkitä koko velkasaldo, jolloin laskun täysimääräisen maksun voi nettipankissa automatisoida. Näin lisäkuluja ei tule tahattomasti.

Hyötyinä olemme saanee satoja euroja rahaa Norwegian-lentoyhtiön lentolippuihin. Lisäksi kortin ilmainen matkavakuutus on ollut voimassa täydentävänä vakuutuksena, vaikka pääasiallisesti käytämme erillistä maksullista matkavakuutusta.

Mobiilisovellus

Bank Norwegian tarjoaa toimivan mobiilisovelluksen, jolla kortin asetuksia pystyy muuttamaan ja seuraamaan maksutapahtumia reaaliajassa. Sovellus oli alkuaan hieman buginen, mutta nykyään se toimii vakaasti. Myös suomenkielisen käännöksen laatu on parantunut.

Sovelluksen kautta voi katsoa luottokortin tapahtumia ja muuttaa luottorajaa. Niin ikään sovelluksessa voi maksaa laskun ja saada erittelyn kategorioittain, millaisiin palveluihin ostokset ovat kohdistuneet.

Mobiilisovelluksessa voi myös seurata mahdollisen Bank Norwegianin säästötilin tilannetta tai ottaa kulutusluottoa. Sovelluksen kautta voi ostaa maksullisia täydentäviä vakuutuksia, kuten vakuutuksen vuokra-auton omavastuun varalle. Olemme olleet pääosin tyytyväisiä sovelluksen laatuun.

Bank Norwegian sovellus
Bank Norwegian tarjoaa selkeän mobiilisovelluksen/webbisivut, joista näkee reaaliajassa kortin tilanteen.

Kortin hakuprosessi

Korttia haetaan internetissä ja päätöksen saa välittömästi. Positiivisen päätöksen tapauksessa kortti postitetaan kotiin. Kortin myöntämisen perusteet saattavat olla hieman ankarammat kuin esimerkiksi kotipankissa, mutta kortin saamisen ei pitäisi olla mitenkään erityisen hankalaa, jos on töissä ja luottotiedot ovat kunnossa.

Arvosanamme Bank Norwegian Visa -kortista

Bank Norwegianin luottokortti on erinomainen maksuvälinen vaikka ei aivan täydellinen. Koska kortti on kuukausimaksuton ja se tarjoaa silti merkittäviä etuja, arvioimme sen 5 tähden luottokortiksi. Kortista on ollut meille selvää rahallista hyötyä erityisesti matkustelun yhteydessä. Oikein käytettynä kortti ei myöskään tuota lisäkuluja. Huonona puolena mainittakoon, että kortin edut ovat ajan saatossa hieman huonontuneet ja palvelumaksut kasvaneet.

Loppusanat

Bank Norwegianin luottokortti on mielestämme jokaiselle matkaajalle ehdoton valinta. Oikein käytettynä se on kuluton, mutta sen käytöstä saa rahanarvoisia hyötyjä. Korttia tulee käyttää huolellisesti, jotta ei tarpeettomasti käytä korollista luottoa.

Luottokortin ja sen ominaisuudet toimivat hyvin. Mukana tuleva mobiilisovellus helpottaa ostojen seurantaa merkittävästi. Kortin kadotessa tai muussa uusintatilanteessa uusi kortti on kuluton.

Suosittelemme hyvistä ominaisuuksista huolimatta Bank Norwegianin luottokortin rinnalle korttia myös omasta päivittäispankista. Matkoilla on hyvä olla vähintään kaksi luottokorttia mukana.