Sohva kuvituskuvana

Lentoasemien lounge-tilat

Premium-maksukorttien mukana tulee usein Priority Pass, LoungeKey tai muu vastaava lentoasemilla käytettävä lounge-jäsenyys. Lounge-ohjelman jäsenyys mahdollistaa lentoasemien lounge-tilojen käytön veloituksetta tai pientä maksua vastaan.

Priority Pass -jäsenyys on ostettavissa myös rahalla ilman luottokortin hankintaa. Rahalla ostettavia jäsenyyksiä on eri tasoisia, joten jäsenyys sopii monenlaisille matkaajille. Finnoy Travelin verkkosivuilla on mahdollista tutustua Priority Passiin sekä lukea tarkempaa tietoa Helsingin lentoasemien loungeista.

Satunnainen matkailija voi ostaa sisäänpääsyn loungeen Lounge Pass -palvelun kautta. Lounge Pass myy kertasisäänpääsyjä Helsingin lentoaseman Aspire Loungeen hieman yli 30 eurolla.

Hotelliedut

Premium-maksukortit saattavat viedä omistajansa suoraan korkeammille tasoille hotellien kanta-asiakasohjelmissa. Näin tapahtuu etenkin parhaimpien American Express -korttien kanssa. Hotelliohjelmien premium-tasoilla voi nauttia ilmaisista huoneluokan korotuksista ja muista mukavuutta lisäävistä eduista.

Vaikka nämä edut kuulostavat mukaville, eivät ne lopulta ole ilmaisia. Kansainväliset hotelliketjut ovat kalliita ja etuja voi hyödyntää vain varaamalla huoneen hotellien omien kanavien kautta. Tämä on yleensä niin kallista, että paremman kanta-asiakastason tuoma hyöty kumoutuu. Loppulasku on korkea lisäeduista huolimatta.

On todennäköisesti edullisempaa vertailla hotellien hintoja sopivan hintavertailukoneen avulla. Näin laadukkaatkin hotellit voi usein varata huomattavasti niiden tavanomaisia hintoja edullisemmin. Säästyneillä rahoilla voi ostaa ne lisäpalvelut, joita korkeammilla hotellien kanta-asiakastasoilla olisi saanut veloituksetta ja todennäköisesti rahaa säästyy silti.

Hotellipiirros kuvituskuvana
Kotivakuutuksen kuvitus

Vakuutukset

Matkavakuutus on yleisin luottokortin mukana tuleva vakuutus. Kylkiäisenä tuleva vakuutus ei välttämättä vastaa ehdoiltaan rahalla ostettavaa vakuutusta, mutta usein se on riittävä tavanomaiselle matkalle.

Matkavakuutuksen voi ostaa myös rahalla ilman luottokorttia. Hintoja ja ehtoja kannattaa tiedustella omasta vakuutusyhtiöstä. Jatkuvan matkavakuutuksen voi hankkia muutamassa minuutissa myös SafetyWingiltä, jonka matkailijan terveysvakuutus suojaa yllättävien tilanteiden varalta. Myös luottotiedottomat voivat ostaa tämän matkavakuutuksen. Siirry SafetyWingin sivuille ja tutustu vakuutusehtoihin.

Luottokortit sisältävät toisinaan myös muunlaisia vakuutuksia kuten identiteettivarkaus- tai ostoturvavakuutuksen. Myös tämänkaltaisia vakuutuksia voi hankkia rahalla.

Bonus

Luottokorttien mukana tulee monenlaisia bonus- ja cashback-ohjelmia. Bonusohjelmien markkinointi voi olla houkuttelevaa, ja usein ne lupaavat ilmaisia matkoja ja muita houkuttelevia etuja.

On hyvä kuitenkin ymmärtää, että rahanpalautus on usein vain 1 prosentin luokkaa. Vaikka bonusohjelmat ovat korttien mukava lisä, parhaiten rahaa säästää vertailemalla ostostensa hintoja etukäteen ja ostamalla tuote tai palvelu edullisesta paikasta. Alennusmyynneissä säästöt ovat kymmeniä prosentteja, mikä päihittää moninkertaisesti luottokorttien tuomat bonukset.

Tähti bonuksen symbolina
Kolikkoja kuvituskuvana

Edulliset valuuttamuunnokset

Uuden ajan finanssiyritykset, kuten Curve, tarjoavat ilmaisia tai hyvin edullisia valuuttamuunnoksia korttiostoja ulkomailla tekeville. Perinteiset pankit veloittavat muunnoksista yhä noin 2 prosenttia, mikä lisää euroalueen ulkopuolella tehtävien ostojen kustannuksia. Curve on lähes riskitön maksukortti, joten sen hankintaa on helppo suositella.

Wise on palvelu, johon voi tallettaa rahaa eri valuutoissa. Valuuttamuunnokset ovat erittäin edullisia mutta eivät täysin ilmaisia. Wisea voi käyttää hankkimatta sen myöntämää debit-korttia, mutta kortilla on kätevää ja edullista maksaa euroalueen ulkopuolisia ostoksia.