Kaupallinen yhteistyö: artikkeli sisältää kumppanuuslinkkejä kaupallisiin palveluihin.

Julkaistu: 14. marraskuuta 2022

Morrow Bank -Mastercard

Morrow Bank -luottokortti on hieman tuntemattomampi Suomessa saatavilla oleva maksuväline. Korttia on markkinoitu melko vaatimattomasti, mutta ominaisuuksiltaan se pärjää erinomaisesti vertailussa verrokkeihinsa. Päätimme tutustua Morrow Bank Mastercardiin ja arvioida, keille tämä kortti sopii.

Pankki Norjasta

Morrow Bank tunnettiin aiemmin nimellä Komplett Bank. Mekin hankimme sen myöntämän luottokortin ja tutustuimme kortin ominaisuuksiin pankin vielä toimiessä Komplett Bank -nimisenä. Nimen muuton yhteydessä kortin ominaisuudet eivät juuri muuttuneet, joten kortti on pääosin sama vanha tuote. Pankin nimi Morrow viittaa englanninkielen sanaan tomorrow eli Morrow Bank on huomisen pankki.

Morrow Bank on norjalainen ja toimii vain internetissä. Pankki on toiminta-ajatukseltaan hyvin samanlainen kuin Bank Norwegian, joka tarjoaa Visa-korttiaan Suomessa. Morrow Bank on erikoistunut lainojen tarjontaan, mutta pankilla on myös tämä Mastercardiin perustuva luottokorttituote. Morrow Bank toisin kuin Bank Norwegian ei tarjoa säästötiliä suomalaisille.

Morrow Bank -luottokortti pähkinänkuoressa

Morrow Bankin myöntämä luottokortti käyttää Mastercard-verkostoa. Se on oikein käytettynä täysin kuluton. Kortilla ei siis ole vuosimaksua, ja sillä saa keskimäärin 50 päivää aikaa maksaa lasku korotta. Korolle siirtyessä luotto on hieman hinnakasta, mikä on hyvin tyypillistä luottokorteille.

Luottokortin korotonta maksuaikaominaisuutta hyödyntämällä arjen kulut voi keskittää yhdelle laskulle ilman lisäkuluja. Luoton käyttäminen sen sijaan tuo korkokuluja, joten lasku kannattaa maksaa eräpäivään mennessä.

Morrow Bank kertoo korttiin saatavan jopa 10 000 euron luottorajan, mutta rajat määräytyvät asiakaskohtaisesti. Harva asiakas saa näin korkeaa rajaa, vaan usealle se on selvästi alempi. Jo muutaman tuhannen euron luottoraja on riittävä arkiseen käyttöön.

Matkustaessa luottorajan on oltava riittävän suuri, sillä hotellit ja autovuokraamot tekevät kortilta väliaikaisia varauksia panttina palveluille.

Kortin hakemisesta on tehty helppoa. Jokainen yli 23-vuotias luottohäiriötön suomalainen voi hakea korttia milloin tahansa pankin internet-sivujen kautta. Hakemuksen voi allekirjoittaa sähköisesti kuten mekin teimme käyttäen Nordean pankkitunnuksia. Hyväksytyn hakemuksen jälkeen hakija saa valita PIN-koodin itse, ja kortti toimitetaan kotiin jopa viikossa.

Hakuprosessi on siis yllättävän nopea ja hyvin selkeä. Kortin voi tilata jopa viime viikoilla ennen matkaa, mutta suosittelemme olemaan liikkeellä ajoissa.

Ominaisuudet

Vuosimaksuton

Morrow Bank -luottokortti on oikein käytettynä täysin kuluton. Vuosi- tai kuukausimaksua ei ole, ja laskusta ei joudu maksamaan korkoa, jos sen maksaa täysimääräisesti eräpäivään mennessä. Muulla tavoin käytettynä kortti saattaa tuottaa merkittäviä luottokuluja.

Jos laskua ei maksa eräpäivänä, on korko jopa yli 19%. Tämä on kallis korkotaso, joten luoton käytön tarpeellisuutta tulee harkita huolellisesti. Korkoa joutuu maksamaan myös kortilla tehdyistä automaattinostoista. Vaikka hinnasto kertoo käteisen nostamisen olevan ilmaista, tämä ei ole koko totuus. Käteisestä joutuu maksamaan välittömästi noston jälkeen korkoa laskun maksuun saakka. Lisäksi valuuttamuunnoksista veloitetaan 1,75 prosentin palkkio, mikä on tavanomaista luottokorteilla. Morrow Bankin -Mastercardia ei siis kannata käyttää käteisen nostoon Suomessa tai ulkomailla vaan käteisen nostoon sopii paremmin Bank Norwegianin Visa -kortti.

Vapaavalintainen PIN-koodi

Nykyään lähes kaikkiin maksukortteihin saa vapaavalintaisen PIN-koodin. Näin on tilanne myös Morrow Bank Mastercardin kanssa. PIN-koodin voi valita itse hyväksytyn hakemuksen jälkeen ennen kortin toimitusta.

Apple- ja Google Pay -tuki

Morrow Bank -luottokortti tukee Apple ja Google Paytä.

Apple- ja Google Pay -tuet ovat kätevä lisä mihin tahansa maksukorttiin. Tällöin fyysistä korttia ei tarvitse kantaa aina mukana vaan ostokset voi maksaa pelkällä puhelimella turvallisesti. Näin ei haittaa, jos on unohtanut lompakon kotiin, mutta puhelin on silti mukana.

Bonusohjelma

Kortin bonusohjelma on ehdottomasti parhain etu. Morrow Bank tarjoaa 2 prosenttia bonusta internet-ostoista ja 1 prosentin bonuksen muista ostoista. Bonus on puhdasta rahaa, jonka voi käyttää tulevien luottokorttilaskujen maksuun.

Bonus maksetaan pisteinä. Jokainen 10 pistettä vastaa yhtä euroa. 100 euron ostoksesta internetissä saa siis 20 pistettä ja kivijalkaliikkeessä 10 pistettä. Nämä vastaavat 2 ja 1 prosentin rahanpalautusta.

Bank Norwegianin Visa-korttiin verrattuna bonussysteemi on tuottavampi. Bonusta kertyy nopeammin, ja sen voi käyttää mihin vain. Myös Bank Norwegian Visa tarjoaa bonusta 1 prosentin mutta cashpointseina, joita voi käyttää vain Norwegian Airin lentoihin.

Morrow Bankin bonusjärjestelmässä on muutamia rajoituksia. Bonusta voi ansaita enintään 2 000 pistettä vuodessa, mikä tarkoittaa 200 euroa. Bonusta kertyy vain yli 5 euron ostoksista eli pienistä ostoksista, joita osa väistämättä on, ei kerry bonusta. Tämä tieto on mainittu vain ohimennen kortin markkinointitekstissä.

Morrow Bank -luottokortin bonusohjelmaehdot
Bonusta saa vain yli 5 euron ostoksista.

Bonusohjelma on kuitenkin yksi markkinoiden parhaimmista ja sopii etenkin niille, jotka eivät halua sitoa bonusta mihinkään tiettyyn asiaan kuten lentojen maksuun. Vähemmän matkailevan kannattaa valita Morrow Bank Mastercard Bank Norwegian Visa -kortin sijaan.

Vakuutukset

Kortin toinen ehdottaman hyödyllinen ominaisuus on vakuutukset. Kortissa on useita kuluttomia vakuutuksia.

Matkavakuutus

Matkavakuutus on voimassa, kun matkasta on maksettu yli 50 prosenttia Morrow Bankin kortilla. Tämä ehto on sama kuin Bank Norwegianin Visa-kortilla. Vakuutus kattaa koko perheen, mikä tekee vakuutuksesta Bank Norwegianin luottokortin vakuutusta paremman. Perheen sijaan voidaan vakuuttaa myös kolme matkakumppania. Kaikkien tulee tällöin matkustaa samalla reitillä. Perheen matkustaessa kortinhaltijan ei tarvitse itse olla mukana.

Matkavakuutuksessa on 100 euron omavastuu sairaus- ja onnettomuustapauksissa. Matkatavarat ovat myös kevyesti vakuutettuja. Ominaisuuksiltaan vakuutus on yllättävän hyvä, mutta ei silti ole samaa tasoa kuin vakuutusyhtiöiden tavanomaiset rahalla maksettavat matkavakuutukset. Suosittelemme aina ottamaan rinnalle aidon matkavakuutuksen, vaikka luottokortissa sellainen olisikin. Luottokorttien vakuutukset ovat hyvä lisä.

Vakuutuksen myöntää Gouda-vakuutusyhtiö. Se on voimassa enintään 60 päivää kestävillä ulkomaanmatkoilla.

Vuokra-auton omavastuun poisto

Matkailijalle erittäin hyödyllinen lisä on vuokra-auton omavastuun poisto, joka kuuluu kortin matkavakuutukseen lisäkuluitta. Vakuutus hyvittää maksimissaan 1 000 euron edestä omavastuukuluja vauriotilanteessa. Vakuutus ei koske pelkästään autoja vaan myös muita kulkuneuvoja kuten venettä, skootteria tai Segwaytä.

Bank Norwegian myy Visa-kortin haltijoilleen vastaavaa palvelua lisämaksullisena.

Ostoturvavakuutus

Korttiin sisältyy ostoturvavakuutus, ostettujen tuotteiden anastuksen tai vahingoittumisen varalta.

Vakuutus on voimassa vain 90 päivää, ja siinä on 50 euron omavastuu. Voimassaolo edellyttää, että tuote on maksettu kortilla.

Identiteettivarkausvakuutus

Identiteettivarkaus on tilanne, jolloin joku käyttää henkilötietojasi luvatta esimerkiksi lainanhakuun, ja tästä aiheutuu vahinkoa tai kuluja. Morrow Bankin Mastercardissa on veloitukseton identiteettivarkausvakuutus, joka korvaa 10 000 euroon saakka oikeudellisia kuluja varkauden aiheuttamien tapahtumien selvittelyyn.

Kokemuksia Morrow Bank -luottokortista

Päätimme hakea Morrow Bank -luottokorttia, jotta saisimme kortista paremman mielikuvan.

Kortin hakeminen

Haimme Morrow Bank -Mastercardia pankin webbisivujen kautta. Korttia voi hakea kuka tahansa yli 23-vuotias hyvin raha-asiansa hoitanut. Yksinkertaiseen lomakkeeseen tuli antaa henkilötiedot sekä tietoja omasta elämäntilanteesta ja tuloista. Tämän jälkeen alustavan päätöksen kortin myöntämisestä luottorajoineen sai 30 sekunnissa.

Alustavan myöntöpäätöksen jälkeen hakemusta tuli vielä täydentää. Morrow Bank kyseli muun muassa rahanpesuun liittyviä tietoja kuten pankit yleensä tekevät. Lisäksi viimeisin palkkalaskelma tuli lähettää pankille sähköisesti selkeän lomakkeen kautta. Kokonaisuudessaan hakuprosessi vei kuitenkin vain 5 minuuttia.

Lopullinen myöntöpäätös tuli muutamassa päivässä omaan sähköpostiin. Tämän jälkeen kortille piti vielä valita PIN-koodi. PIN-koodin valinnan jälkeen pankki oli valmis luomaan fyysisen kortin ja postittamaan sen. Kokonaisuudessaan aikaa hakemuksen aloittamisesta kortin saamiseen meni noin viikko.

Morrow Bank luottokorttihakemuksen allekirjoitus
Allekirjoitusvaiheessa Morrow Bank kyselee lisää taustatietoja. Mukaan tulee liittää muun muassa palkkalaskelma. Tämän jälkeen sopimuksen voi allekirjoittaa pankkitunnuksilla.

Jos hakemusta ei täydennä pyydetyillä tiedoilla, pankki muistuttaa asiasta useasti sähköposteilla ja tekstiviesteillä. Hakemus allekirjoitetaan sähköisesti jonkin suomalaisen pankin tunnuksilla.

Morrow Bank -sovellus

Morrow Bank -luottokortin tietoja voi katsoa ja hallita puhelimeen asennettavalla Morrow Bank -sovelluksella. Sovellus löytyy puhelimien sovelluskaupoista ja asennus tapahtuu käden käänteessä.

Sovellusta on helppo käyttää. Ensimmäisen vahvan tunnistautumisen jälkeen sovellukseen voi kirjautua omavalintaisella numerokoodilla tai sormenjäljellä. Sovelluksesta näkee reaaliajassa kortille kirjatut maksutapahtumat ja muita omaan asiakkuuteen liittyviä tietoja. Myös laskut ovat nähtävillä. Tarvittaessa kortin voi myös väliaikaisesti sulkea sovelluksen kautta, jos kortti on esimerkiksi hetkellisesti kadoksissa.

Morrow Bank -sovellukseen kirjautuminen
Ensimmäisen käytön jälkeen sovellukseen kirjaudutaan numerokoodilla tai sormenjäljellä.
Morrow Bank -sovelluksen tapahtumalista
Kortilla tehdyt tapahtumat näkyvät sovelluksessa reaaliajassa. Kertyneen bonuksen määrä näkyy tapahtumalistan yläpuolella.

Arviomme: onko kortti hakemisen arvoinen?

Morrow Bankin Mastercard on vuosimaksuttomana korttina ehdottomasti hakemisen arvoinen. Kortissa on lukuisia kuluttomia hyödyllisiä ominaisuuksia, vaikka luotto onkin kallista.

Kortti tarjoaa laadukkaat ja kattavat ilmaiset vakuutukset. Kortin bonusohjelman etuna on aito rahanpalautus, mitä ei ole sidottu esimerkiksi lentoihin kuten Bank Norwegianin cashpointsit. Bank Norwegianin Visa-kortilla voinee kerätä vuositasolla hieman enemmän rahanpalautusta, mutta nämä tulee käyttää vain Norwegian Air Shuttlen lentoihin.

Kortissa on myös huonot puolensa. Bonusta ei saa alle 5 euron ostoksista, mikä vähentää bonusohjelman arvoa. Käteisnostot automaateista eivät ole ilmaisia vaan niistä joutuu maksamaan 1,75% valuuttamuunnospalkkion sekä korkoa laskun maksuun saakka. Lukuisat muut ominaisuudet kuitenkin korvaavat nämä pienet puutteet.

Tutustu Morrow Bankin Mastercardin kaikkiin ominaisuuksiin pankin (linkkiä ei saatavilla) ja lähetä hakemus.

Arvosanamme kortista

Morrow Bank -kortti tarjoaa monia rahanarvoisia mutta ilmaisia ominaisuuksia. Kortissa on esimerkiksi laaja vakuutustarjonta ja bonusohjelma. Tämän vuoksi arvioimme Morrow Bank -luottokortin 5 tähden kortiksi.

Loppusanat

Morrow Bank Mastercardia voi anoa netissä helposti ja toimitus on nopeaa. Kortissa on monia rahanarvoisia etuja, ja oikein käytettynä ne ovat kuluttomia. Näin ollen kortti on hyvä lisä matkaajalle. Erityisesti autonvuokrauksen omavastuun poisto hyödyttää omatoimimatkaajia.

Markkinoilla on lukuisia luottokortteja. Morrow Bankin korttia ei ole suunnattu suoraan matkailijoilla, mutta siitä on ehdottomasti hyötyä myös matkustaessa. Morrow Bank -kortti sopii erinomaisesti myös arjen kortiksi sen hyvän bonusohjelman vuoksi. Oikein käytettynä bonus on ylimääräistä rahaa ilman ylimääräisiä kuluja.

Tutustu maksukorttiin kortinmyöntäjän kotisivuilla ja jätä hakemus!