Julkaistu: 18. marraskuuta 2022

Alennusta polttoaineesta luottokortilla

Polttoaineiden hinnat ovat nousseet, mutta silti monen on sitä ostettava liikkuakseen sujuvasti. Kaikki keinot polttoainekulujen vähentämiseen ovat tarpeen. Tehokkaimmat tavat polttoainekuluissa säästämiseen ovat ajamisen vähentäminen ja edullisissa paikoissa tankkaaminen. Nämä eivät aina riitä vaan myös muita säästötapoja kannattaa pohtia.

Vertaile polttoaineiden hintoja tankille-palvelussa.

Muutama huoltoasemaketju Suomessa tarjoaa polttoainekortteja, joilla ketjun huoltoasemilta saa alennusta ja muita etuja. Osa korteista on sidottu vain polttoaineiden ja huoltamotuotteiden ostoon, mutta pieni osa korteista on tavallisia luottokortteja, joihin on vain lisätty polttoaine-etu. Tässä artikkelissa esittelemme Suomessa saatavilla olevia polttoainekortteja.

S-Etukortti Visa

S-Etukortti Visat ovat kuukausimaksuttomia debit- tai credit-kortteja S-ryhmän jäsenille. Vaikka kortit ovat kuukausimaksuttomia, credit-korttiin sisältyy 2 euron kuukausittainen laskutuspalkkio. Kortit ovat perustason Visa-kortteja, joilla voi maksaa lähes missä vain eli myös S-ryhmän ulkopuolella.

S-Etukortti Visat antavat 0,5 prosenttia maksutapaetua ABC-asemilla sekä 0-5 senttiä bonusta polttoainelitrasta. Bonus maksetaan rahana omalle S-tilille. Bonuksen tarkka määrä määräytyy oman osuuskaupan bonustaulukon mukaan.

Koska ABC-asemat ovat tyypillisesti kalliita tankkauspaikkoja, S-Etukortti Visa -kortit eivät tuo merkittävää alennusta polttoaineostoihin. Ainoastaan kipuamalla korkeimmalle bonustasolle saaden 5 senttiä bonusta polttoainelitraa kohti kortti tuottaa riittävää alennusta. Tämä edellyttää usein muidenkin ostojen keskittämistä S-ryhmään.

Curve

Curve on brittiläinen debit-kortti, joka veloittaa ostotapahtuman reaaliajassa käyttäjän määrittämältä toiselta kortilta, esimerkiksi S-pankin Visalta. Curve on toisin sanoen mobiililompakko, johon voi lisätä useita maksuvälineitä.

Curven maksullisilla tasoilla voi ansaita 1 prosentin rahanpalautusta ostoista Shell-asemilla. Tämä koskee kaikkia asemilla tehtyjä ostoja mukaan lukien polttoaineostot. Palautus maksetaan Britannian punnissa mutta sen voi käyttää automaattisesti Curve-kortilla tehtäviin tuleviin euromääräisiinkin ostoihin.

Koska Curvella voi maksaa missä vain Mastercardin kelpuuttavissa paikoissa ja se tuo monia muitakin etuja, on Curve hyvä valinta autoilijalle. Curve sopii parhaiten kansainväliselle kuluttajalle, joka matkustaa ja autoilee paljon. Rahanpalautusta saa Shell-asemilta myös ulkomailla.

Lue Curve-arvostelumme

SEO kuluttajan etukortti

SEO:lla on kuluttaja-asiakkaille oma etukorttinsa. Kortti on kuukausimaksuton ja se tarjoaa asemakohtaisen alennuksen polttoaineen hinnasta.

Kortti tulee lukea ennen maksutapahtumaa kassalla tai automaatilla. Alennus ei ole voimassa luottokortilla maksaessa, joten suosittelemme maksamaan polttoaineen esimerkiksi Curve-kortilla tai seteleillä.

Teboil Maksuaikakortti

Teboil Maksuaikakortti on maksuväline Teboil-asemille. Ostot laskutetaan kuukausittain ja laskuun lisätään 1,35 euron palkkio. Palkkiota ei toki mene, jos ei ole laskutettavaakaan. Kortilla saa keskimäärin 14 päivää korotonta maksuaikaa ostoksille.

Teboil Maksuaikakortilla saa 2 senttiä alennusta polttoainelitrasta ja muita etuja Teboil-asemilla. Polttoainealennusta ei kuitenkaan saa Teboil Express -asemilla.

Koska Teboil-kortti kelpaa vain Teboil-asemilla, suosittelemme maksamaan polttoaineet jollakin muulla Cashback-kortilla. Teboil-alennuksen voi silti saada kuluttomalla Teboil-asiakaskortilla, jonka voi tilata netistä.

Tankkaussovellukset

Huoltoasemaketjut korvaavat maksukorttituotteitaan puhelimeen asennettavilla sovelluksilla. Tällöin polttoaineosto maksetaan sovellukseen eikä huoltoaseman kortinlukijaan.

St1 Way

St1 Way -sovelluksella voi maksaa Shell- ja St1-asemilla. Sovellukseen pitää lisätä mikä tahansa yleinen maksukortti, jolle veloitus kohdistetaan. St1 Way -sovellus on hyödyllinen, sillä se antaa heti vähintään 1 sentin alennuksen litrahinnasta tai kampanja-aikoina jopa enemmän. St1 Way -sovelluksella alennuksen saa myös Shell Express -asemillta.

ABC-mobiili

ABC-mobiili on S-ryhmän maksusovellus ABC-asemille. Sovellukseen tulee lisätä maksukortti, mutta sovellus itse ei anna lisäalennuksia. S-ryhmän maksutapaedun ja bonukset toki silläkin saa.

Neste

Nesteen tankkaussovellus on erittäin helppokäyttöinen ja toimiva. Myös tähän sovellukseen tulee lisätä jokin maksukortti. Sovelluksen huono puoli on se, että se ei anna rahanpalautusta muuta kuin kampanjaluonteisesti silloin tällöin. Tällöinkin Neste Express -asemat ovat yleensä poissuljettu alennuksen piiristä.

Mikä polttoainekortti on paras?

Polttoaine-etukorttien määrä on Suomessa vähentynyt ja valikoima on valitettavan suppea. Vaihtoehtoja on vain muutamia, alennukset ovat pieniä ja korteissa on kulujakin.

Suosittelemme polttoaineostoihin seuraavaa yhdistelmää:

St1-käteisalennuskorteilla polttoaineesta Shell-asemilla saa noin 2 senttiä alennusta litralta. Maksamalla polttoaineen Curve-kortilla saa lisäksi 1 prosentin rahanpalautusta.

Vaihtoehtoisena ratkaisuna suosittelemme Bank Norwegian -korttia tai Morrow Bank -korttia. Molemmat kortit keräävät bonusta ja ovat kuluttomia. Tällöin bonus ei rajoitus vain polttoaineeseen vaan lähes kaikkiin ostoihin.

Loppusanat

Maksamalla polttoaineen järkevällä tavalla voi polttoainekuluja hieman pienentää. Vaikka kokonaisalennus on lopulta melko pieni, kumuloituu siitä vuoden aikana merkittävä summa autoilijoille. Tämän vuoksi oikeiden maksukorttien hyötyjä ei kannata vähätellä.

Kokemuksemme mukaan parhaimmat alennukset kohdistuvat St1- ja Shell-asemille. Tämä lienee osin sattumaa, sillä brittiläinen Curve tarjoaa etuja juuri Shell-asemilla. Positiivista on, että nämä edut saa myös edullisimmalta Shell Express-asemilta mutta ei täysimääräisesti St1-asemilta. Tutustu polttoainekortteihin ja valitse itsellesi paras.