Julkaistu: 1. tammikuuta 2024

SAS EuroBonus World Mastercard

SAS EuroBonus Mastercard on SAS-lentoyhtiön tuotemerkkiä käyttävä maksukortti. Se on tavanomainen mutta yksinkertainen Mastercard-tyyppinen luottokortti, jolla voi ansaita SAS:n EuroBonus-pisteitä tehdyistä ostoksista.

Suomalaisille SAS EuroBonus World Mastercardin myöntää ruotsalaisen SEB-pankin Suomen sivuliike. Sama pankki myönsi aiemmin myös Diners Club -kortteja, joita ei enää Suomessa voi saada. EuroBonus-pisteitä SAS Mastercardilla kerääntyy hitaasti, sillä jokainen kulutettu euro tuottaa enintään yhden pisteen. Ansaittuja pisteitä voi käyttää palkintolentojen tai muiden palkintojen lunastamiseen suoraan SAS:lta tai sen yhteistyökumppaneilta.

SAS EuroBonus World Mastercardin ominaisuudet

Hinta

SAS EuroBonus World Mastercard maksaa 55 euroa vuodessa, mikä on korkea vuosimaksu kortin ominaisuuksiin nähden. Vaikka tietyt premium-maksukortit, kuten American Express Platinum, maksavat huomattavasti SAS Mastercardia enemmän, sisältävät ne myös paljon enemmän rahanarvoisia etuja.

Koroton maksuaika

SAS EuroBonus Mastercard tarjoaa 30 päivää korotonta maksuaikaa. Tämä on tyypillinen ominaisuus kaikissa luottokorteissa. Kortissa ei ole laskutusmaksua eli kortin maksuaika on oikeasti koroton. Korottoman maksuajan jälkeen luotosta tulee maksaa korkoa 9 prosenttia + 3kk:n euribor.

Luottoraja

Korttiin voi saada enintään 8 000 euron luottorajan. Pienimmillään se on 1 000 euroa.

Pisteiden kerääntyminen

SAS EuroBonus World Mastercardilla ansaitsee yhden 1 EuroBonus-pisteen kulutettua euroa kohden. Muun muassa Finnair Plus Visa -kortilla pisteitä saa kaksi kappaletta.

Yhden SAS:n EuroBonus-pisteen arvo vaihtelee sen käyttötarkoituksen mukaan. Lentopalkintoihin käytettynä yhden pisteen arvo on noin 1 sentin luokkaa. Tällöin kortin laskennallinen palautus on vain 1 prosentti. Optimaalisiin kohteisiin pisteitä käyttämällä niistä voi kuitenkin saada huomattavasti suuremman hyödyn.

Matkavakuutus

SAS EuroBonus World Mastercard -korttiin sisältyy kaikkialla maailmassa voimassa oleva Tryg-vakuutusyhtiön myöntämä matkavakuutus. Vakuutus kattaa äkilliset tapaturmat ja sairastumiset, matkatavarat ja matkan peruuntumisen ja myöhästymisen. Suomessa vakuutus on voimassa ainoastaan matkoilla, jotka tehdään linnuntietä vähintään 50 kilometriä vakuutetun asunnosta, työpaikasta, opiskelupaikasta tai vapaa-ajan asunnosta.

Vakuutus on voimassa ulkomaan matkoilla silloin, kun kortinhaltija on maksanut 100 % matkan hinnasta tai autonvuokrauskuluista kortilla. Vakuutettuja ovat myös kortinhaltijan puoliso/avopuoliso ja/tai vakuutetun lapset ja puolison/avopuolison matkalla mukana olevat lapset.

Emme suosittele matkustamaan pelkästään SAS EuroBonus Mastercard -kortin matkavakuutuksen varassa. Korvaussummien enimmäismäärät ovat alhaiset ja ehto kaikkien matkakulujen maksamisesta kortilla on liian tiukka. Jos pienikin osa kuluista on maksettu muulla tavoin, jää epäilys, onko matkavakuutus voimassa ollenkaan. Tämän vuoksi ulkomaanmatkoille kannattaa aina ostaa erillinen matkavakuutus.

Lue lisää matkavakuutuksista Finnoy Travelin sivuilla.

Muut edut

SAS Eurobonus World Mastercardissa ei ole merkittäviä muita etuja. Sen käyttöön on oma sovellus - kuten lähes kaikkien luottokorttien käyttöön. Sovelluksen avulla voi tutkia kortilla tehtyjä tapahtumia ja tarkastella muita omia tietoja.

Muut maksut

Automaattinosto SAS EuroBonus World Mastercard -kortilla on kallista. Nosto maksaa 2 euroa ja 2,5 prosenttia nostosummasta.

Myöskään valuuttamuunnokset eivät ole edullisia. Mastercardin tukkukurssien päälle tulee maksaa 2 prosenttia.

Tutustu hinnastoon.

Kuka voi saada SAS EuroBonus Mastercardin?

Voit hakea SAS EuroBonus World Mastercardia, jos sinulla on vähintään 25 000 euron vuositulot ja olet vähintään 19-vuotias. SEB-pankki edellyttää todennäköisesti myös puhtaita luottotietoja.

Kokemuksia kortista

Emme ole itse SAS Eurobonus World Mastercard -korttia hakeneet, koska sen ominaisuudet ovat suppeat. Testasimme kuitenkin SEB-pankin sivuilla olevaa hakulomaketta, joka kysyy tavanomaisia kysymyksiä luottokortin hakuun liittyen. Sinun tulee kertoa muun muassa perhe- ja työtilanteestasi ja ilmoittaa vuositulosi. Tunnistautuminen vaaditaan suomalaisilla pankkitunnuksilla. Yllättävää oli, että lomake kysyi myös yksityiskohtia kortin käyttötarkoituksesta ja siitä, aikooko sitä käyttää ulkomailla.

Etsimme netistä kokemuksia SAS EuroBonus World Mastercardista, mutta emme sellaisia juurikaan löytäneet. Tästä voi päätellä, että kortti on Suomessa melko tuntematon eikä sitä täällä ole juuri markkinoituakaan. Ottaen huomioon kortin kalliin vuosimaksun ja suppeat ominaisuudet ei sen markkinointi Suomessa edes kannattaisi. Markkinoilla on monia parempia ilmaisia luottokortteja kuten Bank Norwegianin tai Morrow-pankin luottokortit.

Arvio

SAS EuroBonus World Mastercard on suppea ominaisuuksiltaan ja ylihintainen EuroBonus-brändätty luottokortti.

Kannattaako kortti hankkia?

Vastaus on yksinkertainen: EI. Kortti ei anna peruskäyttäjälle juurikaan lisäarvoa pankkien tavanomaisiin luottokortteihin verrattuna. Pientä hyötyä kortista saattaa saada, jos keskittää lentoja SAS:lle, mutta sekin on hankalaa, sillä SAS:lla on vain vähän lentoreittejä Helsingistä. Suosittelemme tutustumaan mieluummin Finnair Plus Visa -korttiin tai muihin Cashback-kortteihin.

Loppusanat

SAS Eurobonus World Mastercard tuntuu kortille, jota ei edes aktiivisesti haluta markkinoida suomalaisille. Kortti on niitä varten, jotka keskittävät lentoja SAS:lle ja haluavat kerätä EuroBonus-pisteitä. He löytävät kortin itsenäisesti ja heille tuote lienee sopiva.

Muille kortti ei ole optimaalinen, sillä siinä on vuosimaksu eikä merkittäviä etuja. Matkavakuutuksen ehdotkin ovat huonot, joten sen vuoksi korttia ei kannata hankkia. SAS Eurobonus World Mastercard on tavanomainen, mutta hieman hintava, luottokortti muiden joukossa.