Kaupallinen yhteistyö: artikkeli sisältää kumppanuuslinkkejä kaupallisiin palveluihin.

Julkaistu: 30. lokakuuta 2020

Eurocard

Eurocard-yksityiskortti ei ole ensimmäinen mieleen tuleva luottokortti, jonka moni saattaisi lompakkoonsa haluta. Eurocard Mastercardin mainostetaan kuitenkin korvaavan Suomessa vuonna 2019 lopetetun Diners Club -kortin, joka tarjosi erittäin kattavan ja melko edullisen lentokenttä-lounge-edun. Tämän vuoksi moni vapaa-ajan matkailija pohtii, olisiko Eurocardista korvaajaksi..

Tutustuimme Eurocardiin hankkimalla kortin itse. Tässä arvostelussa kerromme kortin ominaisuuksista, ja oliko kortista meille konkreettista hyötyä matkoillamme.

Myöntäjänä ruotsalainen SEB

Eurocardin Suomessa myöntää ruotsalainen SEB-pankki. Sama pankki oli aiemmin suomalaisten Diners Club -korttien takana. Eurocard on keskittynyt erityisesti samannimisiin yrityskortteihin, mutta Eurocard-yksityiskortti on nimensä mukaisesti yksityisille suunnattu luottokortti.

SEB ei tarjoa Suomessa tavanomaisia pankkipalveluita, mutta suomalaisille on saatavana SEB:n sijoituspalveluita. Pankilla on Suomessa sivukonttori.

Eurocard Gold eli yksityiskortti

Kuluttajille myönnettävä kortti on nimeltään Eurocard-yksityiskortti. Aiemmin tätä kutsuttiin pääsääntöisesti Eurocard Gold -kortiksi, mutta nimi saattoi olla jopa pankin mielestä liian lupaava. Nykyinen nimi ei itsessään aseta odotuksia kortin ominaisuuksista. Muissa pohjoismaissa korttia markkinoidaan edelleen Eurocard Gold -nimellä ja samaa nimeä käytetään Suomessakin satunnaisesti.

Eurocard on aito Mastercard. Kortin vuosimaksu on 50 euroa, joten kortti ei ole ilmainen toisin kuin monet kilpailevat samantasoiset kortit. Korkokuluja ostoksista ei joudu maksamaan, jos laskun maksaa viimeistään eräpäivänä. Tämän jälkeen ostot menevät luotolle, jonka nimelliskorko on tällä hetkellä noin 7 prosenttia. Tätä voidaan pitää erittäin hyvänä korkona. Todellinen vuosikorkokaan ei muodostu korkeaksi, sillä Eurocardilla ei ole tilinhoitomaksua. Ohjeemme kuitenkin on, ettei maksuja kannata päästää luotolle, sillä luottokorttien tarjoama laina on kortista riippumatta kallista.

Eurocardissa ei ole ennalta asetettua käyttörajaa. Tämä ei tarkoita, että kortilla voisi tehdä ostoja rajattomasti. Kortissa on nimittäin mukautuva käyttöraja, joka määräytyy asiakkaan maksukyvyn mukaan. Maksimiluotolle sen sijaan on asetettu raja, joka on 1 000 - 10 000 euroa.

Luottokorttien korko-ominaisuutta ei kannata käyttää, sillä laina tulee lähes yhtä kalliiksi kuin kulutusluotot.

Eurocard-yksityiskortin ominaisuudet

Vuosimaksullinen

Eurocard-kortissa on 50 euron vuoksimaksu riippumatta käyttömäärästä ja luottorajasta.

Mukautuva käyttöraja

Eurocardissa ei ole ennalta asetettua käyttörajaa. Kortissa on kuitenkin muuttuva käyttöraja, jota asiakas ei tiedä. Tämä saattaa aiheuttaa haasteita, kun ei ole tiedossa, miten suuria ostoksia kortilla pystyy maksamaan. Suuren ostoksen tullessa vastaan, onkin järkevää olla ajoissa yhteydessä SEB:n asiakaspalveluun, jotta tietää, meneekö ostotapahtuma läpi.

Vapaavalintainen PIN-koodi

Hakuprosessin loppuvaiheessa voi valita oman PIN-koodin.

Matkavakuutus

Eurocard kuten monet muutkin luottokortit tarjoaa lisämaksuttoman matkavakuutuksen. Vakuutus korvaa muun muassa lennolta myöhästymisen, matkatavaroiden myöhästymisen ja matkasairauksien ja -vammojen kuluja. Vakuutuksen myöntää vakuutusyhtiö Chubb European Group Limited.

Vakuutus on voimassa, kun lähes kaikki matkaan liittyvät kulut on maksettu kortilla. Tavanomaisesti luottokortit edellyttävät vain noin 50-70 prosentin maksuosuutta, mutta Eurocard edellyttää kaikkien kulujen maksamista kortilla. Vasta tällöin vakuutus on voimassa kattaen kortinhaltijan ja hänen puolisonsa.

Hyvänä puolena mainittakoon, että vakuutus on voimassa myös Suomessa, kun matka suuntautuu yli 50 kilometrin päähän kotoa. Muilla vastaavilla korteilla vakuutus on voimassa vain ulkomailla.

Matkavakuutuksessa ei myöskään ole omavastuuta onnettomuuden tai sairauden aiheuttamien kuluja osalta. Matkatavaroiden osalta omavastuu on 125 euroa. Omavastuun voi poistaa maksamalla 10 euron lisämaksun vuodessa. Kaiken kaikkiaan vakuutusehdot näyttävät kattaville ja monelle asiakkaalle suotuisille.

Lounge-vierailut

Moni saattaa harkita Eurocard-kortin hakemista pelkän lounge-edun vuoksi. Valitettavasti etu ei ole erityisen hyvä.

Lounge-etu on voimassa vain Belgiassa, Englannissa, Ruotsissa, Suomessa, Sveitsissä ja Tanskassa. Näissäkin maissa etu on voimassa vain suurimmilla lentokentillä.

Loungeen ei suinkaan pääse ilmaiseksi, vaan kertavierailusta tulee maksaa noin 15 - 40 euroa riippuen loungesta. Halvimmat lounget ovat Kööpenhaminassa. Maksu tulee suorittaa Eurocardilla.

Helsingin lentoasemalla kortilla pääsee vain Aspire-loungeen, jonka sisäänpääsymaksu Eurocard-kortilla maksettaessa on 25 euroa. Tämä on hieman halvempi hinta, kuin esimerkiksi Lounge Pass -palvelusta ostettu 32 euron hintainen voucher.

Kalliit käteisnostot

Eurocard-kortilla tehtävät käteisnostot ovat kalliit. Palvelumaksu on 3 prosenttia nostosummasta. Lisänä tulee vielä 2 prosentin mahdollinen valuuttamuunnoskulu. Rahan nosto kortilla on siis huomattavan kallista.

Edullista rahannostoa etsiville suosittelemme Bank Norwegianin Visa-korttia yhdessä Curve-kortin kanssa.

Reklamaatioturva

Eurocard-yksityiskorttiin kuuluu reklamaatioturva. Jos korttia on väärinkäytetty tai asiakas ei ostotapahtumasta huolimatta saa sovittua tuotetta tai palvelua, kortinmyöntäjä saattaa palauttaa rahat. Lähes kaikissa luottokorteissa on vastaava ominaisuus.

Apple- ja Google Pay -tuki

Eurocard ei tue Apple eikä Google Paytä. Lähes poikkeuksetta maksukortit tukevat näitä palveluita, joten tämä on merkittävä puute Eurocardissa.

Ei bonusohjelmaa

Eurocard ei tarjoa bonusohjelmaa kuten monet kilpailevat tuotteet.

Sovellus

Kortin tapahtumien seuranta on mahdollista Eurocard-sovelluksella. Sovelluksen avulla korttitapahtumat ja kuitit pysyvät hallinnassa. Vastaavia sovelluksia tai webbipalveluita on nykyään monella kortintarjoajalla, joten kyse ei ole ainutlaatuisesta mutta hyvästä ominaisuudesta.

Google Play -kaupassa sovellus on arvosteltu keskinkertaiseksi. Arvosteluja on melko vähän, mistä voinee päätellä, että sovellus ole kovin laajassa käytössä. Sovellus ajaa tehtävänsä kulujen seurannan välineenä. Korttiin liittyviin tietoihin pääsee käsiksi myös Eurocardin omien sivujen kautta tunnistautumalla.

Kortin hakuprosessi

Eurocard-yksityiskortin voi hakea kuka tahansa yli 24-vuotias, jolla on vähintään 32 000 euron vuositulot eikä maksuhäiriömerkintöjä. Tuloraja on yllättävänkin korkea kortin suppeisiin ominaisuuksiin nähden.

Korttia voi hakea Eurocardin nettisivuilla. Sähköinen lomake on helppo täyttää, ja sen voi allekirjoittaa pankkitunnuksilla. Kun kortin myöntöpäätös on tehty, SEB lähettää kirjeen kotiin PIN-koodin valitsemista varten. Kirjeen mukana tulleella koodilla PIN-koodin voi valita itse SEB-pankin automaattisesta palvelunumerosta. PIN-koodin valinnan jälkeen kortti postitetaan kotiin yllättävänkin nopeasti.

Kokemuksia Eurocardista

Tilasimme aikoinaan Eurocardin Diners Club -kortin korvaajaksi. Erityisesti Lounge-etu houkutti, ja ensimmäisen vuoden sai vuosimaksutta kampanja-aikana. Huomasimme kortin saatuamme sen kuitenkin melko tarpeettomaksi. Lounge-etu oli suppea ja muuhun korttia ei kannattanut käyttää. Saattaapa olla, että emme käyttäneet korttia kertaakaan, joten kokemukset jäivät hyvin suppeaksi.

Onko Eurocard hakemisen arvoinen?

Eurocard-yksityiskortti ei ole huono luottokortti, mutta sen ominaisuudet ovat suppeat. Silti kortista joutuu maksamaan 50 euron vuosimaksun, ja vuosituloraja on korkea. Nämä asiat eivät puolla kortin hakua.

Kortin laadukkain ominaisuus on matkavakuutus, joka tosin on voimassa vain, kun kaikki matkakulut on maksettu kortilla.

Pelkän lounge-edun vuoksi korttia ei kannata hakea, sillä etu on voimassa lähinnä vain pohjoismaissa. Jos kuitenkin matkustaa usein pohjoismaiden päälentoasemien kautta, kortti voi olla mukava lisä lompakossa. Muualla matkustavien kannattaa tutustua kilpaileviin ilmaisiin kortteihin kuten Bank Norwegianin luottokorttiin ja Komplett Bank -korttiin.

Etsitkö vain lounge-etua? Tutustu Finnoy Travelin artikkeliin Helsingin lentoaseman loungeista ja edullisista tavoista ostaa sisäänpääsy.

Arvosanamme kortista

Eurocard-yksityiskortti on melko tavanomainen Mastercard. Kortin lounge-etu on suppea ja voimassa vain muutamilla lentoasemilla. Kortissa on matkavakuutus, mutta kortti on myös vuosimaksullinen. Kortissa ei ole bonusohjelmaa eikä se tue Google tai Apple Paytä.

Hintaan ja ominaisuuksiin nähden arvioimme tämän kolmen tähden kortiksi.

Loppusanat

Kun haimme Eurocard Gold -korttiamme, saimme ensimmäisen vuoden ilmaiseksi. Huomasimme vuoden aikana, ettemme tarvitse korttia mihinkään. Se ei tarjonnut mitään sellaista etua, mitä muut kortit eivät olisi tarjonneet paremmin tai edullisemmin. Tämän vuoksi lopetimme kortin käytön ilmaisen vuoden jälkeen.

Voimme suositella Eurocard-yksityiskorttia niille, jotka matkustavat säännöllisesti pohjoismaiden lentokenttien kautta. Tällöin saa pientä säästöä alennettujen lounge-hintojen muodossa.