Julkaistu: 12. joulukuuta 2020

Mitä Cashback tarkoittaa?

Tietyt luottokortit palauttavat käyttäjälleen pienen osuuden ostosten loppusummista. Yleensä kyse on korkeintaan muutamasta prosentista eli suurista summista ei ole kyse yhden oston osalta. Vuoden aikana summista saattaa silti kumuloitua merkittävä summa.

Rahanpalautus on käytännössä tavanomainen bonusohjelma, jossa kortin käytöstä saa bonusta suorana rahanpalautuksena. Tämä motivoi käyttäjää keskittämään ostot palautuksen tarjoavalle maksukortille, mikä hyödyttää sekä käyttäjää että kortin myöntäjää.

Cashback-luottokortti Suomessa asuvalle

Suomessa markkinoilla on useita rahaa palauttavia maksukortteja, joista suuri osa on maksuaikakortteja tai luottokortteja.

Sijoittaminen vertaislainoihin

Morrow Bank -luottokortti

Morrow Bank Mastercard palauttaa 1 prosentin kaikista ostoista kivijalkakaupoissa sekä 2 prosenttia internetissä tehdyistä ostoista. Rahanpalautusta ei kuitenkaan saa hyvin pienistä ostoista eikä automaattinostoista. Palautetun rahan voi käyttää oman luottokorttilaskun maksuun. Morrow Bank Mastercard on ehkä Suomen paras Cashback-kortti, sillä kortilla ei ole kuukausimaksua laisinkaan, mutta silti paljon etuja Cashbackin lisäksi.

Lue arvostelumme Morrow Bank -luottokortista.

S-Pankin Visa-kortit

S-Pankin osuuskaupan jäsenille tarjoamat S-Etukortti Visa -kortit tarjoavat 0,5 prosenttia suoraa alennusta S-ryhmän liikkeissä tehdyistä ostoista maksutapaedun muodossa. Rahanpalautusta eli bonusta tarjotaan 1 - 10 prosenttia S-ryhmän liikkeissä tehdyistä ostoista. Bonusprosentin suuruus riippuu kuukausittaisesta ostomäärästä ja menossa olevista kampanjoista. Bonusta voi kerätä vain S-ryhmän toimipaikoissa, mutta palautetun rahan voi käyttää missä vain.

Lue arvostelumme S-Pankin Visa-korteista.

Curve-kortit

Maksulliset Curve Black - ja Curve Metal -kortit tarjoavat 1 prosentin suoraa rahanpalautusta ostoista käyttäjän valitsemissa liikkeissä. Curve Blackin käyttäjät voivat valita ennalta annetusta listasta 3 liikettä ja Curve Metalin käyttäjät 6 liikettä. Rahanpalautuksen saa Curven omalle Curve Cash -tilille, ja sitä voi käyttää minkä tahansa kortilla tehtävän oston maksuun edellyttäen, että rahanpalautusta on kertynyt riittävästi. Curveen sisältyy myös Curve Rewards -ohjelma, joka tarjoaa vaihtelevan suuruisen lisäbonuksen ostoista Curven yhteistyökumppaneilta.

Ilmainen Curve tarjoaa toisinaan 30 päivän ajan rahanpalautusta kaikista ostoista ja myös jatkuva Curve Rewards -ohjelma on käytettävissä ilman aikarajoitteita.

Lue arvostelumme Curve-korteista.

Stockmann Mastercard

Stockmann Mastercard tarjoaa 0,5 prosenttia rahanpalautusta maksutapaetuna Stockmann-tavarataloissa tehdyistä ostoista. Tämä vastaa S-Pankin Visa-korttien maksutapaetua.

St1-luottokortit

St1 Visa antaa rahanpalautusta kaikista ostoista vaikka kortin nimi viittaa öljy-yhtiöön. St1-Visalla rahanpalautusta saa 0,5 prosenttia kaikista ostoista ja polttoaineostoista St1-asemilla palautusta saa jopa 2 prosenttia.

St1 Mastercardilla edut eivät ole ihan yhtä hyvät. Bonusta ei saa, mutta alennusta polttoaineista tarjotaan 0,5 snt/l St1-asemilla.

Wirex Mastercard

Wirex Mastercard antaa rahanpalautusta BTX-kryptorahana kaikista kortilla tehdyistä ostoista. Palautuksen suuruus kuluttomalla kortilla on 0,5 prosenttia, mutta maksullisella tilitasolla palautusta saa jopa 2 prosenttia. Wirex maksaa myös korkoa ja bonusta talletetuille varoille.

Lue arvostelumme Wirex-korteista.

Epäsuorasti rahaa palauttavat luottokortit

Monet luottokortit palauttavat rahaa pisteiden tai muun vastaavan järjestelmän kautta. Tällöin rahanpalautuksen käyttökohteet ovat rajatut.

American Express Green/Gold/Platinum

American Express -kortit eivät palauta käyttäjilleen rahaa vaan bonuspisteitä. Pisteitä voi käyttää palkintojen lunastamiseen Amexin yhteistyökumppaneilta tai Amex-kortin laskujen maksuun. Amex-kortinhaltijat saavat yhden bonuspisteen per käytetty euro. Arviomme mukaan palautuksen suuruus on noin 1 prosentin luokkaa mutta järkevästi käytettynä pisteille voi saada huomattavasti suuremmankin käyttöarvon. Amex-tarjoaa lisäpisteitä, jos kortin vuotuinen kokonaiskäyttö ylittää tietyn rajan.

Lue arvostelumme American Express Platinum -kortista.

Bank Norwegian Visa

Bank Norwegianin Visa-kortti palauttaa vähintään 0,5 prosenttia rahaa Norwegian Air -lentoyhtiön Cashpointseina tai vaihtoehtoisesti suoraan rahana eli Cashbackina 15 000 euron vuosittaisiin ostoihin saakka. Rahanpalautusta saa kaikista ostoista mutta ei automaattinostoista. Norwegian Airin lentolipuista Cashpoint-pisteitä kertyy hieman enemmän. Yksi Cashpoint vastaa arvoltaan yhtä Norjan kruunua ja yksi Cashback on 1 euron arvoinen. Cashpointseja voi käyttää vain Norwegian Airin lentolippujen ostoon. Cashbackiä voi käyttää tulevien luottokorttilaskujen maksuun.

Lue arvostelumme Norwegian Visa -kortista.

Finnair Plus -luottokortit

Finnair Plus Visa, Finnair Visa Credit ja Finnair Plus Mastercard -korteilla on mahdollista ansaita Finnair Plus -pisteitä. Mastercard-kortilla pisteitä saa 2 kappaletta per käytetty euro ja Finnair Plus Visa -kortilla vain yhden pisteen. Uusimmalla Aktia-pankin Finnair Visa Credit -kortilla saa jopa 3 pistettä euroa kohden. Pisteitä voi käyttää Finnairin palkintolentojen lunastamiseen ja Finnairin yhteistyökumppanien palveluihin.

Menopaluu kotimaanlento Finnairilla maksaa 15000 pistettä. Näin ollen korttia tulee käyttää korttityypistä riippuen 5000 - 15000 euron edestä saadakseen riittävästi pisteitä palkintolentoon. Lento ei ole täysin ilmainen vaan siitä tulee maksaa lentokenttäverot, jotka ovat noin 30 euroa.

Lue arvostelumme Finnair Visa Credit -kortista.

SweepBank

SweepBank ei palauta rahaa ostoista, mutta tarjoaa 0,2 prosentin koron käyttötilillä oleville varoille. Tämä on enemmän kuin muilla päivittäispankeilla. Korkoprosentti on kuitenkin niin pieni, ettei sillä ole juurikaan merkitystä.

Lue arvostelumme SweepBank-kortista.

Mikä on paras Cashback-kortti?

Morrow Bank Mastercard lienee esittelemistämme korteista paras vaihtoehto monelle. Rahanpalautusta saa lähes kaikista ostoista ja sen käyttötapaa ei ole rajoitettu. Morrow Bank Mastercardin korkoprosentti on kuitenkin korkea, joten kortin luotto-ominaisuutta ei kannata käyttää.

Tutustu Morrow Bank Mastercardiin täällä.